Nieuwe tijdelijke directeur BiblioNu

De 52-jarige Math Göbbels uit het Utrechtse Vleuten is door de Raad van Toezicht van BiblioNu aangesteld als voorlopig directeur-bestuurder. Hij gaat één dag in de week aan de slag voor de vestigingen Horst en Venray, totdat na de zomer verder wordt gezocht naar de toekomstige leiding.

Göbbels krijgt officieel de functie van directeur-bestuurder ad interim en werkt één dag in de week voor beide bibliotheekvestigingen. Hij is gespecialiseerd in kwaliteitsmanagement en certificering en werkte jarenlang bij Cubiss, dat onder andere Nederlandse bibliotheken adviseert en ondersteunt. “De komende tijd gaat hij de interne bedrijfsvoering optimaliseren, de begrotingsdiscipline bewaken, de ingezette cultuuromslag begeleiden én uitvoering geven aan het werkplan”, aldus BiblioNu. Göbbels is geboren in Kerkrade, maar woont momenteel in Vleuten.

Bibliotheekvisie
Na het vertrek van de vorige directeur-bestuurder van de bibliotheekorganisatie namen de vestigingshoofden in Horst aan de Maas en Venray een aantal taken over. De Raad van Toezicht ging aan de slag met een herstelplan voor de Venrayse vestiging en benoemde Peter ter Huurne tot tijdelijk projectleider. Met gemeente Horst aan de Maas overlegt Ter Huurne nu over de bibliotheekvisie in die gemeente. 

Na de zomer beraadt de Raad van Toezicht van BiblioNu zich over de nieuwe toekomstige leiding.