15 vragen aan Michelle van den Bekerom

Deze week in de 15 vragen: de 16-jarige leerling van het Citaverde College Michelle van den Bekerom uit Horst.

Wat voor reis zou je ooit nog willen maken?
Ik zou het liefst de hele wereld rond willen gaan, zodat ik nieuwe vrienden kan maken. Dan kan ik overal ter wereld, altijd wel ergens bij iemand terecht. En zo kan ik overal een groot avontuur beleven.
Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik wil leren meer van mezelf te houden, meer voor mezelf op te komen en beter te worden op sociaal gebied. Dit omdat ik een pest-verleden heb. 
Wat deed je als kind het liefst?
Ik vroeg iedereen die op mijn pad kwam om vrienden met mij te worden en wilde graag met zo veel mogelijk kinderen afspreken. Tekenen vond ik ook erg leuk om te doen. Dat doe ik nu ook nog steeds, inmiddels dus al sinds de peuterschool.
Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik wil graag kunnen vliegen, zodat ik een mooi uitzicht heb over de wereld en niet meer buiten adem hoef te raken als ik ergens naartoe fiets of ren. Ik zou gedachten willen lezen om te weten of mensen de waarheid spreken, of om te weten of dat die mensen te vertrouwen zijn. Ik zou ook wel onzichtbaar willen zijn, zodat wanneer ik even alleen wil zijn ik niet opval. Omdat ik het mezelf graag makkelijk maak, zou ik ook wel willen dat ik alles kan laten bewegen.
Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
“Wat een ellende.” 
Als je ervoor kon kiezen om één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Ik zou dan graag 22 jaar willen zijn. Je kan veel dingen doen op die leeftijd, zoals zelfstandig zijn en je eigen leven leiden, zonder alle nadelen van een volwassene die al wat ouder is.
Wat zou je nog willen doen in je leven?
De perfecte, gekke man vinden om vooral niet serieus mee te doen en andere koppels bang mee te maken.
Wat is de coolste trend die je gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Lelli Kelly-schoenen dragen met diamantjes en lichtjes. Vroeger was dat echt helemaal in en toen had je dat liedje van de reclame ook nog. Tegenwoordig hoor je er niks meer van en is het zeker ook niet meer in.
Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Alle fouten en vergissingen die ik gemaakt heb in mijn verleden. Hoe ik me vroeger gedroeg en alle goede dingen die ik gedaan heb voor de meest verschrikkelijke personen. Daar denk ik liever ook niet aan terug.
Wat zou je nooit weggooien?
Ik zou mijn eigen leven nooit weggooien. Ik blijf het vasthouden en blijf er hard aan werken zodat ik kan bereiken wat ik wil bereiken. Ik vind ook dat niemand zomaar een leven zou moeten weggooien.
Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Dat ik eerst mezelf moet helpen in plaats van iemand anders, omdat ik zelf helemaal in elkaar stort daardoor. Dat advies kwam van mijzelf. En dat zou ik ook aan anderen meegeven.
In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
In een Marvel-film zou ik mijzelf wel in zien spelen. Marvel is de uitgever van stripverhalen over superhelden, bijvoorbeeld over The Avengers. Ik zie mezelf al helemaal voor me als een schurk, maar ik zou het ook supertof vinden om de held te mogen spelen.
Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Mijn eigen fouten, die ik in het verleden heb gemaakt. Als ik ze zou kunnen herbeleven met de kennis die ik op dit moment heb, denk ik dat ik mijn fouten had kunnen voorkomen. Of dan had ik er beter mee kunnen omgaan dan toen.
Wat zou de beste uitvinding zijn?
De beste uitvinding zou een speciale ring zijn. Die ring kan je dan dragen en als je naar je eigen fantasiewereld wil dan kan dat door die ring. Die teleporteert je dan als het ware.
Wat is jouw stopwoordje?
Iets wat misschien niet helemaal in een nieuwsblad hoort. Netjes gezegd zijn het vooral vloekwoorden, zoals potverdorie.