15 vragen aan Meike van Leendert

Naam: Meike van Leendert Leeftijd: 14 jaar Woonplaats: Swolgen School: Citaverde College

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is korfballen bij Sporting ST in Swolgen. Ik ben bij korfbal gegaan toen ik 4 jaar was en ik vind het nog steeds een leuke sport om te doen. Elke week hebben we training en wedstrijd. Wat ik ook nog leuk vind aan korfbal is om mee
training te geven aan de F1 en F2.
Heb je een bijbaantje?
Ik heb een paar oppasadressen waar ik soms doe oppassen. Ik kan het erg goed met ze vinden en vind het leuk om te doen. In de zomervakantie ga ik ook zeker een baantje zoeken. Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen. Het lijkt me leuk om wat geld bij te verdienen om leuke dingen te kunnen doen met mijn vriendinnen.
Wat is je droombaan?
Ik zou graag iets met kinderen willen doen. Het liefst op de basisschool in groep 1-2-3. Ik vind het erg leuk om met kinderen bezig te zijn en om ze veel te leren.
Wat doe je het liefst op vrijdag-zaterdagavond?
Ik vind het leuk om met vriendinnen af te spreken en te logeren. En leuke dingen doen met familie en vrienden vind ik belangrijk.
Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind het belangrijk dat je elkaar kunt vertrouwen. En als we bij elkaar zijn dat we veel lol maken en dat het altijd gezellig is.
In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Toen ik voor het eerst naar het Citaverde College in Hegelsom ging. Dat vond ik heel spannend. Een nieuwe start met nieuwe leerlingen die ik moest gaan leren kennen. Maar gelukkig viel het allemaal mee en was ik snel gewend. 
Wie kent jou het best?
Ik denk dat mijn ouders, opa’s en oma’s en mijn vriendinnen mij het beste kennen. Ik kan altijd bij mijn ouders terecht als er iets is. En ik kan alles bespreken met mijn vriendinnen.
Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak is mens en maatschappij. Omdat hier veel verschillende onderdelen in voorkomen en leuk zijn om van te leren. Mijn stomste vak vind ik natuur- en scheikunde, omdat ik dit een erg saai vak vind.
Ben je liever te vroeg dan te laat of precies op tijd?
Ik ben liever iets te vroeg dan te laat omdat het mij geen fijn gevoel geeft wanneer iemand op mij moet wachten.
Wat is je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Of ik wel al mijn huiswerk af had. Meestal heb ik het huiswerk wel af maar was even bang dat ik iets vergeten was. Ik vind het belangrijk dat ik elke dag mijn huiswerk af heb en het goed doe op school.
Wat zou je nooit weg doen?
Mijn foto’s van mijn vriendinnen, familie en vakanties waar ik ben geweest zou ik nooit weggooien. Het zijn leuke en belangrijke momenten die ik heb meegemaakt. Dit zijn herinneringen die ik niet kwijt wil raken en het is fijn om ze als leuk aandenken te hebben.
Wat voor reis zou je willen maken?
Ik zou graag naar de volgende landen willen: Brazilië, Amerika, Australië, Frankrijk, Spanje en Portugal. Omdat ik ook nog erg graag een keer wil gaan vliegen, lijkt het me erg leuk en spannend. Ik heb namelijk nog nooit gevlogen. Ik wil van deze landen veel gaan zien, ontdekken en beleven.
Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Een EHBO-diploma halen. Ik vind het heel belangrijk om andere mensen te helpen en te redden als dat nodig is.
Wat deed je het liefst als kind?
Afspreken met mijn vriendinnen en dan gingen we vaak buitenspelen.
Welk museum heb je voor het laatst bezocht?
Het Rijksmuseum in Amsterdam. Dit vond ik erg leuk en leerzaam.