Samenwerking ’t Trefpunt en Funpop

Disco ’t Trefpunt en Funpop gaan samenwerken. Beide blijven als eigen stichting bestaan, waarbij ’t Trefpunt onder het dagelijks bestuur van de Funpop-organisatie gaat vallen. Dat maakt beide stichtingen dinsdag 7 mei bekend.

Stichting Funpop organiseert jaarlijks in Horst een meerdaags festival voor mensen met een verstandelijke beperking . Disco ’t Trefpunt houdt elke twee weken een regionale disco-avond in Horst voor dezelfde doelgroep. Voorzitter Mark Nabben van ‘t Trefpunt heeft aangegeven te vertrekken. Nabben: “‘Vanaf de oprichting van stichting Disco ‘t Trefpunt zit er een zo goed als onveranderd bestuur. Na vele jaren met plezier mijn rol als voorzitter te hebben vervuld, heb ik nu mijn vertrek aangekondigd. In de zoektocht naar een nieuwe voorzitter hebben wij ook met Funpop gesproken. Bundeling van onze krachten zou beiden kunnen gaan versterken.” Thijs Rutten, voorzitter van Funpop, licht de samenwerking toe. “Ondanks het verschil in grootte en opzet zijn er veel meer overeenkomsten. Zo ondervinden we bijvoorbeeld dezelfde uitdagingen: hoe zorgen we ervoor dat, ondanks de bezuinigingen in de zorg onze gasten, die willen komen ook naar ons kunnen blijven komen? Allebei weten we dat het voor menigeen lastig is om naar een festival of op een vrijdag naar een disco-avondje te gaan, omdat er simpelweg geen passend en betaalbaar vervoer is.” Ook wordt het voor steeds meer vrijwilligersorganisaties moeilijk aan bestuursleden te komen. Rutten: “Onder andere met deze twee zaken gaat stichting Funpop 't Trefpunt helpen.” Volgens hem is er in de regio een grote behoefte is aan een plek zoals ’t Trefpunt. “Maar het kan toch niet zo zijn dat dit in gevaar komt als gevolg van gebrek aan bestuurders of omdat het niet lukt passend en betaalbaar vervoer te regelen.. Door daarnaast hebben wij door deze samenwerking het gehele jaar door contact met onze doelgroep in plaats van alleen maar gedurende een weekend. We kunnen zo nog beter hun interesses peilen, die we vervolgens weer kunnen vertalen in een nog beter Funpop- programma.” Hij geeft aan dat beide organisaties als eigen eigen stichting blijven bestaan, met elk zijn eigen identiteit. “In de praktijk krijgt de organisatie van ’t Trefpunt een onafhankelijke positie binnen de Funpop-organisatie, die onder leiding van het Funpop dagelijks bestuur staat, en kan het maximaal gebruik maken van de binnen Funpop aanwezige faciliteiten.”
Het Funpop-festival vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei. Op vrijdag 24 mei verzorgt ’t Trefpunt een disco-avond op het terrein.