Basisschool Weisterbeek zit vol

Openbare Basisschool Weisterbeek in Horst zit vol. Dat meldt directeur Bart Mous. In verband met ruimtegebrek kan de school met ingang van 1 mei geen nieuwe leerlingen aannemen in de groepen 1 tot 4.

Alle leslokalen zijn in gebruik en de basisschool heeft een maximum aantal van 50 leerlingen toegelaten voor het nieuwe schooljaar. “Het is belangrijk dat alle kinderen in de Weisterbeek genoeg en goede aandacht krijgen”, zegt Mous.“ Daarom hebben we nu besloten dat de grens van een maximum aantal leerlingen is bereikt. Kinderen die niet meer aangenomen worden bij de Weisterbeek, kunnen uiteraard bij de andere basisscholen in Horst aangemeld worden.”
Het is nog niet eerder voorgekomen dat de Weisterbeek op de rem moest trappen. “We liggen praktisch goed gelegen in de buurt van de wijk De Afhang. Deze groeit elk jaar en daarmee groeit ook het aantal kinderen. Ouders zijn vrij in de keuze bij welke basisschool zij hun kinderen inschrijven. Omdat De Afhang dan dichtbij de Weisterbeek ligt, is dit vaak een fijne en makkelijke keuze.” 
De klassen in de Weisterbeek tellen maximaal dertig leerlingen. “Meer plaatsen we niet, want dan zouden we de aandacht per kind in gedrang brengen. Helaas moeten we daarom een stop inlassen. Daarnaast hebben we de plek niet om meer kinderen aan te nemen.” De Weisterbeek is een actueel onderwerp binnen de gemeenteraad. Het gebouw voldoet, op gebied van grootte en innovatie, niet meer aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld. “Dat er iets moet veranderen, dat is wel duidelijk”, zegt Mous. “Er is nu een onderzoek gaande waarin duidelijk wordt of we moeten uitbreiden of naar elders moeten verplaatsen. Als we verhuizen, moet het wel in de buurt van de wijk De Afhang zijn. Dat is het makkelijkste voor de omwonenden. We verwachten dat we dit kalenderjaar meer weten over de resultaten van het onderzoek.”