15 vragen aan Iris Jenniskens

Naam: Iris Jenniskens Leeftijd: 13 jaar Woonplaats: Meerlo School: Citaverde College

Geloof je in buitenaardse wezens?
Eigenlijk geloof ik daar stiekem wel ik. Ik denk dat er buitenaardse wezens zijn, maar dat de meeste mensen ze niet kunnen zien. Ik ben wel benieuwd hoe ze eruit zouden zien.

Wat voor reis zou je ooit nog willen maken?
Ik zou heel erg graag naar Zuid-Afrika willen reizen, dat lijkt me echt een supervet land. Het lijkt me heel mooi om de natuur daar te zien. Verder lijken me de mensen en de cultuur daar superinteressant.

Wat deed je als kind het liefst?
Vroeger ging ik het liefst de hele dag buiten spelen. Dat deed ik kan vaak met vrienden, en dat vond ik altijd het leukste om te doen.

Wat zou je nooit weggooien?
Bepaalde herinneringen, zoals foto’s zou ik nooit weggooien, omdat je dan altijd een fijn aandenken hebt. Mijn vrienden zou ik ook nooit weggooien, die kan ik absoluut niet missen.

Wat is je droombaan?
Ik zou het liefst dierenartsassistente worden later. Dat lijkt me een heel erg leuk beroep, het lijkt me leuk om veel met dieren bezig te zijn.

Heb je een bijnaam?
Ja, eigenlijk heel veel bijnamen. Meestal word ik ‘kleine’ of ‘alpaca’ genoemd. Dat vind ik altijd wel erg grappig.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- en zaterdagavond?
Het liefste ben ik in de avonden in het weekend met vrienden. Gezellig samen chillen vind ik altijd leuk.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind het belangrijk dat je elkaar kunt vertrouwen en ook veel vertrouwen in elkaar hebt. Verder vind ik ook dat je heel veel lol samen moet kunnen maken en dat het gezellig is als je samen bent.

Als je terug in de tijd zou gaan, welk advies zou je jezelf dan nog mee willen geven?
Dat wat er ook gebeurt, je altijd jezelf moet blijven. Ik denk dat dat heel erg belangrijk is, in welke situatie dan ook.

Als je een dier mocht zijn, welk dier zou je dan willen zijn?
Dan zou ik heel graag een vogel willen zijn, dan kun je lekker rondvliegen en alles van bovenaf bekijken. Dat lijkt me heel vet.

Welke emoticon gebruik je het meeste?
Het vaakst gebruik ik de lach-smiley. Die past wel bij mij, want ik moet om veel dingen lachen.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem dan gebruiken?
Ik zou als ik een superkracht zou mogen hebben, het liefste onzichtbaar willen zijn. Dan kun je allemaal grappige dingen doen, zoals bij balsporten bij gym alle ballen ontwijken.

Wat zou je ooit nog willen leren?
Ik zou graag een EHBO-diploma willen halen. Ik vind dat heel belangrijk in het leven. Het lijkt me een fijn idee dat je altijd mensen kunt redden of helpen. Ik hoop dat ik dat over een paar jaar kan.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd een bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan
zijn?

Als ik mag kiezen, zou ik het liefste voor altijd 19 jaar willen zijn. Dan heb ik bijvoorbeeld al mijn rijbewijs, en hoef ik dus nooit meer ergens naar toe te fietsen. Dat lijkt me heel erg handig. Verder mag je dan eigenlijk alle dingen doen die je wilt.

Waar ben je verslaafd aan?
Ik ben denk ik wel een beetje heel erg verslaafd aan mijn telefoon. Ik kan eigenlijk echt niet zonder en ik gebruik mijn telefoon heel veel.