Geplukt Melissa Voorn

Geen uitdaging is voor Melissa Voorn (34) te gek. Ze noemt zichzelf een echte strever. Van jongs af aan is muziek haar leven, maar ook voor haar dorp, Tienray, zet ze zich met alle plezier in. Deze week wordt ze geplukt.

Oorspronkelijk is Melissa geen echte ‘Tienderse’. Ze is namelijk geboren en getogen in Bleiswijk dichtbij Zoetermeer en Rotterdam. Maar terug wil ze allerminst. “Ik zit hier helemaal op m’n plek. Ik hou van het dorpsleven. De gezelligheid en sociale controle hier vind ik veel te leuk.” Melissa zet zich veel in voor haar dorp Tienray. “Ik zit in verschillende dorpscomités. Zo regel ik met een aantal vrijwilligers onder andere de intocht van Sinterklaas, het 4-meicomité en zit ik in het dorpsoverleg als penningmeester. Ook help ik mee met het kermiscomité en zit ik in de medezeggenschapsraad van kindcentrum STip. Ik vind die dingen heel belangrijk.”
Zoals gezegd is Melissa opgegroeid in Bleiswijk, samen met haar ouders, oudere zus en jongere broertje. Ze is de middelste van de kinderen. ‘We hadden een gezellig en fijn gezin. Mijn vader was vrachtwagenchauffeur en mijn moeder deed het huishouden. In mijn vrije tijd was ik al actief als vrijwilliger. Zo hielp ik mijn oma in het verzorgingshuis met de afwas, maar was ik ook actief voor andere bewoners. Daarnaast sportte ik ook veel. Zo nu en dan trok ik de schaatsen aan of stapte ik op mijn skateboard. Het was natuurlijk best stoer als je als meisje in de halfpipe stond. Ik heb tijdens het skaten wel flink wat blauwe plekken opgelopen.” Muziek was ook heel belangrijk voor Melissa. Haar ouders hebben daar veel invloed in gehad. “Simon & Garfunkel, Supertramp, Creedence Clearwater Revival (CCR) waren belangrijke artiesten voor mij. Vooral Eric Clapton. Dat is toch wel mijn inspirator.” Op haar 10e kreeg Melissa interesse in gitaren. “Ik begon met gitaar spelen en vind het nog steeds fantastisch.”
Melissa ging naar de middelbare school en kwam in een bewogen periode terecht. “Ik was geen gemakkelijke puber. Maar ik was wel iemand die voor alles ging, ook op gebied van school.” Een intensieve periode, maar met veel vertrouwen behaalde ze haar diploma en mocht ze zich opmaken voor een vervolgstudie. De keuze was niet zo makkelijk. “Ik wilde altijd al juf worden en de pabo gaan doen, maar toen ik in havo-5 zat heb ik er nog eens goed over nagedacht. Wil ik mijn hele leven voor de klas staan?” Nee, was daarop het antwoord en Melissa besloot iets te gaan doen met biologie. “Dat vak had mij altijd geboeid, ik had het ook als extra vak gekozen. Uiteindelijk ben ik terecht gekomen bij de opleiding bewegingstechnologie.”
In die tijd ontmoette Melissa haar eerste man tijdens jeugdwerk. “Hij kwam uit Oirlo, dus ik moest wel vaak met mijn autootje op en neer karren. Na een tijdje wilde ik een stageplek vinden in deze regio en kwam ik terecht bij meerdere verzorgingsplekken zoals Vincent van Gogh en Beukenrode in Venray.” Melissa vond, na gewerkt te hebben in een particuliere praktijk, een baan in de medisch specialistische revalidatie bij VieCuri Venlo, nu Adelante. Ze is een echte teambuilder. “Ik hou ervan om met een groep samen te werken. Goede zorg geef je samen. Ik begeleid mensen die moeten revalideren van bijvoorbeeld een ziekte, aandoening of ongeval.” Het mooiste vindt Melissa dat mensen in zo’n heftige situatie in staat zijn te kijken naar wat ze nog wel kunnen. En als dat niet lukt, om samen een oplossing te bedenken. Naast deze baan doet ze ook onderzoek voor VieCuri Venlo. “Moeilijk om in een paar zinnen uit te leggen, maar ik doe medisch wetenschappelijk onderzoek om de behandeltolerantie te verbeteren bij patiënten met longkanker. Ik bestudeer of iemand een bepaalde behandeling aankan en hoe de belastbaarheid tijdens de behandeling verbeterd kan worden.” Of er een promotie volgt? “Eerst maar eens kijken hoe deze onderzoeken lopen.”
Naast haar drukke baan vind Melissa haar rust in de muziek. “Muziek is een rode draad in mijn leven gebleven. Vroeger hield ik heel erg van 80’s en 90’s, maar mijn smaak is wel enigszins veranderd. Dat komt door mijn huidige man, die ik heb leren kennen tijdens badmintontrainingen. Hij zit meer in de rockmuziek zoals Ozzy Osbourne en Metallica. Maar die gouden oude platen zijn wel gebleven hoor. We gaan regelmatig naar concerten met z’n tweeën of met een groepje. Zo heb ik het afgelopen jaar ook het festival Graspop bezocht in het Belgische Dessel. Daar was Ozzy Osbourne één van de headliners. Ik kan mij helemaal op laten gaan in muziek, maar vissen doe ik ook graag. Heerlijk om dan aan het water te zitten in de natuur. Actief ben ik ook graag. Zo doe ik aan bootcamp en heb ik onlangs de halve marathon gelopen tijdens de Venloop in Venlo.”
Waar Melissa het meest van kan genieten, is de gezelligheid om haar heen. “Ik hou zielsveel van mijn kinderen Teun (7), Eva (9) en Julia (10) en mijn stiefkinderen Natasja (18) en Michelle (23). Gewoon gezellig samenzijn word ik al blij van. Voor mij mag het leven zo 25 jaar doorgaan, ik heb niets te klagen.”