15 vragen aan Pleun Wijnhoven

Naam: Pleun Wijnhoven Leeftijd: 12 jaar Woonplaats: Sevenum School: Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een reis naar de andere kant van de wereld willen maken. ik zou dan heel graag een paar weken daar blijven om te zien hoe die mensen daar leven en hoe het daar is.
Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou heel graag een keer parachute willen springen. Dit lijkt me heel gaaf. Ik zou het liefst dan uit een vliegtuig willen springen. Ik weet alleen nog niet zo zeker of ik dat wel durf. Anders zou ik met een parachute van een berg willen springen. Verder zou ik nog willen leren skiën. Dit lijkt me super leuk om in de winter in Oostenrijk te doen.

Wat zou je nooit weggooien?
Dat zijn denk ik de medailles van turnen. Ik vind dat ze erg mooi zijn gemaakt en het is een leuke herinnering om te bewaren. Fotoboeken zou ik ook echt nooit weggooien, omdat je dan nog altijd kunt terug kijken naar oude herinneringen.
Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Het stomste vak op school vind ik geschiedenis. Dat vind ik echt vreselijk. Het leren van een toets en het maken van huiswerk gaat bij dit vak vaak ook niet zo goed. Mijn leukste vak op school vind ik gym. Bij gym kan ik mijn energie kwijt en hoef ik niet de hele tijd stil te zitten. stil zitten is namelijk niks voor mij.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is turnen. Ik turn drie keer in de week en ik vind het superleuk om te doen. Het leukste onderdeel met turnen vind ik de brug. Ik vind dat je op de brug hele gave dingen kunt doen.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op vrijdagavond spreek ik vaak met een paar vriendinnen van de danstraining af. Dat is altijd super leuk. Op de zaterdag ben ik meestal gewoon thuis, af en toe spreek ik dan ook nog af met vriendinnen.

Wie is je grote voorbeeld?
Dat is Sanne Wevers. Zij turnt heel net en strak, vooral op de balk. Dat vind ik zo goed van haar. Ik vind zelf de balk één van de moeilijkere onderdelen. Vorig jaar ben ik naar haar gaan kijken in Ahoy, en toen heeft ze ook haar balkoefening uitgevoerd. Dat was echt superleuk om te zien.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Dat was denk ik bij de districtfinale van turnen een paar weken geleden. Het was in Zevenbergen en ik had een wedstrijd. We waren die avond van te voren al in een hotel in Zevenbergen blijven slapen. Dat was heel leuk. De volgende dag had ik dus een wedstrijd. Ik was heel zenuwachtig voor die wedstrijd, omdat ik vaak dacht ‘wat nou als ik val?’. De wedstrijd ging uiteindelijk heel goed.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Dat was het boek: #Laatste Vlog. Ik mocht het boek lenen van een vriendin. Normaal houd ik niet van lezen, maar nu moest ik een boek lezen van school. Dus ik dacht dat ik dit boek wel leuk zou vinden. Het was uiteindelijk een van de weinige boeken die ik echt met veel plezier heb gelezen.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
In turnen. Dit is mijn favoriete hobby en het lijkt me supergaaf om hier heel goed in te zijn. Het lijkt me ook wel heel gaaf om dan voor een wedstrijd af en toe naar het buitenland te mogen.

Ben je bijgelovig?
Ik ben over het algemeen niet bijgelovig, maar meestal klop ik het wel af, als ik iets zeg wat mij nog nooit eerder is overkomen.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Ik zou dan een aap zijn. Ik houd niet zo van stilzitten en een aap zit ook niet zo vaak stil. Het dier is over het algemeen best actief.

Welk kinderprogramma vind je stiekem nog steeds leuk?
Het programma ‘Sien van Sellingen’ kijk ik nog af en toe met mijn jongere zusje mee. Ik keek het programma toen ik jong was ook best wel vaak en vond het toen super leuk. Sien van Sellingen gaat altijd haar eigen gang en vraagt zich nooit af wat anderen ervan vinden.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind het belangrijk dat je op elkaar moet kunnen vertrouwen. Verder vind ik humor ook best belangrijk, want zonder humor is het zo saai. Gelukkig lachen mijn vriendinnen en ik heel vaak.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
Ik vond het heel eng bij Toverland Halloween. Ik ging samen met een vriendin en haar familie. Ik durfde echt niet in het doolhof; ik vond het er van buiten al eng uit zien.