15 vragen aan Wouter Janssen

Naam: Wouter Janssen Leeftijd: 15 Woonplaats: Hegelsom School: Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik heb zelf nog weinig van de wereld gezien, dus ik zou nog wel heel erg veel willen zien. In het speciaal Amerika of Zuid-Afrika. Daar zijn zoveel bezienswaardigheden, dat ik er wel een rondreis zou willen maken. Ook lijkt het mij leuk om meerdere landen te bezoeken.

Hoe ziet de wereld eruit als je 65 bent?
Ten eerste hoop ik dat ik dan nog net zo gezond ben als nu. Daarnaast denk ik wel dat er op technologisch gebied veel gaat veranderen, dingen die wij ons nu niet goed kunnen voorstellen. Persoonlijk hoop ik dat ik dan al veel succes heb geboekt in mijn leven en dat ik een vrouw en kinderen heb.

Wat deed je als kind het liefst?
Als kind deed ik heel veel dingen die ik leuk vond om te doen, zoals knutselen, buiten spelen en ik werkte graag met Lego. Natuurlijk keek ik ook veel televisie en deed ik computerspelletjes. Maar ik denk dat met Lego spelen wel het liefste deed als kind.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Ik viel eigenlijk gelijk weer in slaap nadat ik mijn wekker had uitgezet. Uiteindelijk werd ik wakker doordat mijn broer en zussen veel geluid maakten. Ik was even bang dat ik te laat zou komen en de volgende dag nog eerder op school moest zijn.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem willen gebruiken?
Ik denk dat tijdreizen mij wel vet lijkt. Ik zou namelijk best wel willen weten hoe het er in de toekomst allemaal uitziet. Ook zou ik terug gaan naar het verleden om hoogtepunten mee te maken en mijzelf advies te geven over wat wel en wat niet te doen.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou de wereld willen verkennen. Als ik gestudeerd heb wil ik binnen dat vakgebied ontdekken wat er te bieden is. Buiten Nederlands zijn er namelijk meer mogelijkheden. Verder hoop ik op een geweldige toekomst. Ik heb niet echt een wens of droom. Het enige wat ik misschien wil, heb ik al genoemd en dat is een verre reis maken.

Wat zou je nooit weggooien?
Ik zou mijn mooiste herinneringen nooit weggooien. Niet alleen foto’s maar ook video’s en andere voorwerpen die mij doen denken aan mooie herinneringen.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Een apparaat waar je je eigen lichaam mee kunt scannen als je pijn hebt of ziek bent. Met dit apparaat zou je dan ook alles moeten kunnen genezen. Het ziet er dan uit als een soort zonnebank. Het zou namelijk een grote zorg minder zijn als de ergste ziektes de wereld uit zijn.

Wat is jouw stopwoordje?
Dit vind ik wel lastig, want vaak heb ik niets door als ik iets heel vaak zeg. Maar ik denk dat ik wel vaak ‘gast’ zeg als reactie op bepaalde dingen. Ook zeg ik vaak ‘weetjewel’ tussen bepaalde zinnen door.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak is tekenen. Dat komt omdat ik er erg goed in ben en omdat ik het leuk vind om er mee bezig te zijn. Mijn stomste vak is scheikunde. Ik ben hier absoluut niet goed in en het ligt helemaal niet in mijn interesses.

Wat is je favoriete hobby?
Dat is de sport die ik doe en dat is volleybal. Ik doe dit heel graag en ben er ook best wel goed in. Ik heb een leuk team dus ik beleef er altijd wel plezier aan.

Geloof je in buitenaardse wezens?
Ja, als je bedenkt wat voor mysterie het universum is dan kan ik goed geloven dat er ergens anders een andere bewoonbare planeet bestaat. De bewoners van die wereld lijken denk ik wel enigszins op ons. Maar ik geloof niet in de aliens die gebruikt worden in films.

Waar ben je verslaafd aan?
Ik kijk best wel veel Netflix. Als ik niks te doen heb al helemaal. Ik kan dan gewoon lekker neerploffen op de bank en een serie of een goede film aanzetten.

Heb je een bijnaam?
Ik heb het gevoel dat iedereen mij anders noemt. Ik word vaak bij mijn achternaam genoemd. Ik ben ook een keer ergens in slaap gevallen dus noemen ze me af en toe wel eens: ‘sloapkop’. Verder noemen ze me gewoon bij mijn voornaam.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Ik ga het liefst naar vrienden toe. Op vrijdagavond werk ik sowieso tot een uur of tien. Dan kom ik gewoon wat later. Ook ga ik naar feestjes. Soms vind ik een avond niks doen ook niet erg. Ik vermaak me altijd wel.