Aanpassingen activiteiten D’n Dreumel

Carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst heeft aanpassingen gedaan in het programma na het nieuws dat prins Lars (I) Thijssen getroffen is door de ziekte leukemie. Lars en zijn prinses Cindy vinden het belangrijk dat alle activiteiten zo veel mogelijk doorgaan. Eén van de grote veranderingen is het niet doorgaan van de prinsenreceptie.

Het bestuur van carnavalsvereniging D’n Dreumel heeft dit in samenspraak met Lars en Cindy besloten. In plaats van de receptie, wordt er op zaterdag 16 februari een ledenbijeenkomst gehouden. “Het is een besloten bijeenkomst”, vertelt Edwin Lemmen, voorzitter van D’n Dreumel. “We zijn er als vereniging voor elkaar in goede en slechte tijden, tijdens deze avond kunnen leden en partners bijpraten over de ontwikkelingen van de afgelopen dagen.”

De vorst van de vereniging, Pim Minkenberg, neemt de ceremoniële taken over. Tevens wordt er op alle activiteiten waar prins Lars I aanwezig zou zijn geweest, aandacht besteed aan de afwezigheid van Lars I, prinses Cindy en de adjudanten. De prinsenwagen van Lars I zal tijdens de optocht niet in de stoet meerijden. De uittrekkende groep zal met het bestuur alle recepties blijven bezoeken.

Lemmen vertelt dat ze de afgelopen dagen veel reacties hebben gehad. “Het is echt hartverwarmend hoe iedereen met ons meeleeft.” De carnavalsvereniging krijgt dan ook veel steun vanuit de hele provincie. “Het is ongekend hoeveel mailtjes, berichtjes en telefoontjes we hebben ontvangen van iedereen die met ons meeleeft. Er wordt altijd gezegd dat carnaval verbroederd, dit is zeker het bewijs.”

Alle beslissingen zijn samen genomen met prins Lars en zijn prinses Cindy. “Dat vinden we ontzettend belangrijk”, zegt Lemmen. “Lars is onze prins en dat zal hij ook altijd blijven.”