11 vragen aan prins Ed II

Elke week stelt HALLO Horst aan de Maas prinsen voor die dit jaar de scepter mogen zwaaien in de gemeente. Deze keer is Eduard Camps uit Grubbenvorst ofwel Ed II aan de beurt.

Wie ben je?
Mijn naam is Eduard Camps. In Grubbenvorst kennen de meeste mensen mij als Ed of zoals mijn moeder mij noemt, Edje. Ik woon samen met mijn partner Yvonne en onze dochters Meike (9) en Fleur (6) op de Burgemeester Cremersstraat. Mijn meiden zijn super trots dat ze dit jaar de prins in huis hebben en onze buurt is spontaan in actie gekomen om het hele plein te versieren. Ons buurjongetje heeft zelfs een poster van ons trio boven zijn bed hangen en zegt die iedere nacht welterusten.

Waar werk je?
Samen met Yvonne heb ik een eigen garagebedrijf in Grubbenvorst, Autoservice Camps en is gevestigd achter het tankstation in Grubbenvorst. Wij hebben dit bedrijf 2,5 jaar geleden overgenomen van de broers Besouw. Onze medewerkers waren enorm verrast toen ik prins werd. We hebben het goed geheim kunnen houden. Nu iedereen weet dat ik prins ben heeft Yvonne de hele werkplaats versierd zodat ook niemand het kan missen. De reacties van onze klanten zijn heel erg leuk en hartverwarmend.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Ik had totaal niet verwacht dat ze mij zouden vragen om prins te worden. Ik vond het vooral een enorme eer om gevraagd te worden. Ik heb wel even getwijfeld voordat ik ‘ja’ zei. Samen met een gezin en een eigen bedrijf is een hele onderneming waar je aan begint. Maar eerlijk is eerlijk, dit maak je maar één keer in je leven mee. Ik word bijgestaan door mijn adjudanten Tom en Guus. Dit zijn twee kanjers van kerels die het beste uit mij naar boven halen.

Wat betekent carnaval voor je?
Ik kan het niet zo goed omschrijven, het zit denk ik in je bloed. Hoe waanzinnig mooi is het als je met je gezicht in de zon, een biertje in de hand en schmink op je gezicht midden op de straat staat met je vrienden?

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Volgens mij is het net als die pinguïns uit de film Madagascar: ‘just smile and wave’. Zonder gekheid, wij hebben een druk programma waarin je iedereen die een bijdrage levert aan de Gekke Maondaag het liefst persoonlijk zou gaan bedanken. Dat zal waarschijnlijk niet lukken maar we gaan met z’n drieën zeker ons best doen. Verder laat ik het vooral op me afkomen, zo kan ik van iedere activiteit genieten.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Ik wens alle carnavalsvierders in Grubbenvorst een waanzinnig gezellige Gekke Maondaag toe. Vier het feest samen met je dorpsgenoten en denk op deze dag vooral niet aan morgen.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Het hoogtepunt in Grubbenvorst is toch echt wel de Gekke Maondaag. Een prachtige dag waarin we met hele dorp feest mogen vieren. We hebben op Gekke Maondaag niet alleen onze optocht maar we gaan ook alle kroegen af om met groot en klein, jong en oud een feestje te bouwen.

Welk carnavalsnummer hoort echt bij vastelaovend?
Ik vind heel veel carnavalsmuziek mooi. Niet alleen uit Grubbenvorst komen hele mooie nummers, de oudere Venlose nummers kan ik ook erg waarderen. Het nummer dat voor mij toch echt wel het meest voor carnaval staat ‘Feest van het volk’ gespeeld door Appelemoos.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
We hebben vorige week besloten dat we de garage voor een week sluiten. Dat is voor ons uitzonderlijk, in de zomervakantie draaien wij namelijk gewoon door. Na Aswoensdag is het tijd om bij te komen, maar vooral ook om te genieten van mijn gezin, die moet ik al veel te veel missen deze dagen.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Volgens mij had niemand verwacht dat ze mij zouden vragen om prins te worden. Wanneer iemand er over begon heb ik gedaan alsof ik dom was en heb ik lekker meegepraat. Hoe dikker het er boven op ligt hoe minder dat mensen er in geloven.

Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2020?
Mijn meest geschikte opvolger? Geen idee, dat is aan de prinsencommissie. Ik gun het iedereen in Grubbenvorst en kan alleen maar zeggen: het is een waanzinnig mooie eer om prins te mogen zijn van het Plaggenriek.