Sevenum heeft een vorst als jubileumprins

Joep Rooyakkers werd zondag 3 februari uitgeroepen als nieuwe prins van D’n Ezelskop uit Sevenum. Dit tot verbazing van velen, want Joep was zojuist afgetreden als vorst. De benoeming tot prins leidde tot veel gemengde reacties, want de vorst zit in de prinsencommissie. Hij kan zichzelf toch niet uitkiezen als prins?

Joep wil één ding duidelijk maken. “Ik heb mijzelf niet gekozen. Mijn naam staat al langer op het lijstje om prins te worden. Toen mijn naam die avond naar voren kwam, heb ik mij er totaal buiten gehouden. Dat is de beslissing van de prinsencommissie.” Die bestaat uit de vorst, de voorzitter en een roulerende oud-prins. “Toen ik de vraag kreeg of ik dit jaar de jubilerende 6x11 prins wilde zijn, dacht ik: nu of nooit. Ik ben inmiddels 50 jaar en heb veel last gehad van een blessure aan mijn benen. Deze kans krijg ik nooit meer.”

Joep heeft samen met de commissie de keuze goed afgewogen. “We wisten allemaal dat er negativiteit kan ontstaan. De keuze ging dan ook niet over één nacht ijs.” Inmiddels zijn er veel negatieve verhalen rondom de verkiezing van Joep. “Dat maakt mij niet uit. Tijdens carnaval gaat het niet om het trio wat er dat jaar staat. Carnaval vier je samen met je dorpsgenoten en die maken het feest.”

De kersverse prins van Sevenum heeft respect voor alle meningen. “Bij elke prins heb je elk jaar een discussie. Sommigen vinden het een goede, de anderen niet. Ik vind het helemaal niet erg dat er verschillende meningen zijn. Over een week is het weer overgewaaid. Ik heb in ieder geval ontzettend veel zin in het komende seizoen en ga mij voor 200 procent inzetten.“