11 vragen aan prins Koen I

Elke week stelt HALLO Horst aan de Maas prinsen voor die dit jaar de scepter mogen zwaaien in de gemeente. Deze keer is Koen Voesten uit Meerlo ofwel Koen I aan de beurt.

Wie ben je?
Koen Voesten, ik ben 26 jaar en geboren en getogen in Meerlo ofwel Mieëldere an de bèèk. Mijn hobby’s zijn wekelijks een potje darten, ik ga minimaal één keer per jaar op wintersport en bekijk elke zondag de kelderklasse van SV United 5.
Waar werk je?
Ik werk nu 2 jaar bij Janssen boerderij automatisering in Leunen. Wij verlenen service en onderhouden de melkrobots en stalproducten van Lely. Mijn functie is dan ook Service monteur.
De melkrobots melken 24/7 door, dus dan moeten er ook monteurs elk moment beschikbaar zijn. Bij dezen alvast dank aan al mijn collega’s die nu in de weekenden en met de carnavalsdagen moeten werken.
Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Ik kreeg een telefoontje met deze belangrijke vraag en dat overviel mij toch wel een beetje. Toch hoefde ik niet heel lang na te denken om hier ‘ja’ op te zeggen. Het is tenslotte toch wel een grote eer om prins te zijn van cv de Vöskes in Mieëldere.
Wat betekent carnaval voor je?
Daar hoop ik nog achter te komen, ik moet bekennen dat ik de laatste jaren pas carnaval vier. Voorheen ging ik altijd met mijn familie op wintersport tijdens carnaval. Wel heb ik al enkele jaren samen met een leuke groep een carnavalswagen gebouwd. Onder de naam ‘Wagenbouw Mieëldere’ hebben we dan ook al meerdere malen prijzen gewonnen met de optocht.
Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Voorop gaan in de polonaise, en samen met mijn adjudanten Joris en Nick ervoor zorgen dat dit een onvergetelijke carnaval wordt.
Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Unne schonne carnaval mit moj en vooral dórstig wèr!
Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
De aftrap op zaterdag met aantappe in het café en in de soos, en de optocht natuurlijk.
Welk carnavalsnummer hoort echt bij vasteloavend?
‘Kampioenen van de Nach’ van Spik en Span. Waarom? Omdat wij dit ook gaan evenaren.
Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Ik denk niet veel, waarschijnlijk bijkomen van een mooie en drukke carnaval.
Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Ging toch wel makkelijker dan ik had verwacht. Heerlijk om het al te weten en dan mensen in een andere richting te laten denken.
Wie zou jouw meest geschikte opvolger zijn in 2020?
Wordt lastig, maar misschien dan toch ooit wel: Tim Coenders.