Achter de schermen: Bezorging

31-8-2017 door: Redactie
Iedere week valt de HALLO bij u op de deurmat. Hoe dat nieuwsblad er uitziet, dat weet u inmiddels wel. Maar weet u ook hoe het er achter de schermen bij de HALLO aan toegaat en wie de mensen zijn achter het blad? Dat laten we in de serie Achter de schermen bij HALLO zien. In deze aflevering zijn bezorgers Sjors van Dijk (20) en Mia Seuren (77) aan het woord.
maskTop
Achter de schermen: Bezorging
maskBottom

Mia en Sjors werken beide al flink wat jaren als bezorgers van de HALLO. Mia woont in Horst en heeft daar een route van 400 adressen binnen de bebouwde kom. Sjors komt uit Sevenum en heeft een route van 125 adressen buitenaf. “Voor mij begon het als echte bijverdienste,” vertelt Sjors. “Ik had extra geld nodig. Na negen jaar is het inmiddels een gewoonte geworden om iedere donderdag dat rondje te fietsen en kan ik tijdens het werk lekker mijn hoofd leegmaken.” Dat is wat Sjors fijn vindt aan het werk. “Je bent heel zelfstandig en er is niemand die je op de vingers kijkt en zegt hoe je iets moet doen. Bovendien kun je zelf indelen wanneer op de dag je de kranten bezorgt, als ze maar vóór een uur of negen, half tien ’s avonds in de brievenbussen liggen.”

Mia kwam bij de HALLO terecht nadat ze een oproepje had gezien. “Op onze leeftijd is dat geld niet meer zo nodig, maar het is mooi meegenomen. Voor mij is het bezorgen vooral leuk.” Mia bezorgt de HALLO vaak samen met haar man Ties of dochter Connie. Zelfs de kleinkinderen springen af en toe bij. “Lekker in de buitenlucht,” zegt Mia, “meestal fietsen we niet, maar lopen we ons rondje met een kar. Dat is voor ons makkelijker, dan hoeven we niet telkens op- en af te stappen en gaat het dus sneller.”

Alsnog zijn ze vaak zo’n anderhalf uur bezig met de route. “Maar voor ons is het amper extra moeite. Of we nu een route lopen met een stapel kranten onder de arm of gewoon een rondje wandelen door het dorp, dat maakt eigenlijk weinig uit.”

Als bezorger fiets je niet gewoon een rondje met een stapel kranten. Je krijgt voor de middag je kranten, waar vaak nog reclame bijzit die tussen de kranten gestopt moet worden. Mia: “Maar die hoeft niet overal bij, want er moet ook rekening worden gehouden met de JA/NEE-stickers op de deuren. Mensen met die sticker willen alleen een HALLO en geen reclame.” Sjors voegt toe: “Na zoveel jaar dezelfde route weet ik inmiddels precies waar ze wel en waar ze geen reclame willen. Dat maakt het wel makkelijker.”

Sjors: “Ik heb een route buitenaf, en daar hebben mensen de gewoonte om hun honden los rond te laten lopen. Ik heb wel eens honden achter me aan gehad en dat is geen pretje.” Soms gaat er helaas wel eens iets mis. “Als je een berichtje krijgt dat je iemand bent vergeten is dat nooit leuk, maar dan brengen we de HALLO natuurlijk gewoon na,” lacht Mia.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie