Aardbeienkwarktaart

13-8-2014 door: Redactie
Deze zomer stelt Joke van Het Aardbeienland in Horst speciaal voor de lezers van HALLO Horst aan de Maas een recept samen met aardbeien en andere lekkere producten. Met een paar tips maakt u zelf de lekkerste zomerse gerechten.
maskTop
Aardbeienkwarktaart
maskBottom

Ingrediënten
· 1 pak Bastognekoeken
· 50 gram hazelnoten
· 70 gramboter of margarine
· 600 gram aardbeien
· sap van een halve citroen
· 9 blaadjes gelatine
· 450 magere kwark
· 100 gram witte basterdsuiker
· 1 zakje vanillesuiker
· ¼ liter slagroom

Bereidingswijze:
• Maak de Bastognekoeken samen met de hazelnoten fijn;

• meng de boter door het kruimelmengsel;

• verdeel het boter-kruimelmengsel gelijkmatig over een springvorm met doorsnede van 24 centimeter en druk het met de bolle kant van een lepel goed aan. Zet het tot verder gebruik weg in de koelkast;

• week de gelatine in koud water;

• pureer in de tussentijd de aardbeien met 75 gram suiker. Klop de slagroom met de overige 25 gram suiker en de vanillesuiker. Verwarm dan in een pannetje het citroensap (niet koken);

• knijp de gelatine vervolgens uit en los op in het citroensap dat van het vuur is verwijderd;

• meng het gelatinemengsel daarna voorzichtig door de aardbeienpuree. Voeg vervolgens al roerend de kwark en daarna de slagroom door het mengsel;

• verdeel tenslotte het kwark- aardbeienmengsel over de taartbodem en strijk de bovenkant glad;

• laat de taart zo’n 3 uur opstijven en maak hem voor serveren op met verse aardbeien en slagroom.

Geniet van een stukje heerlijke kwarktaart

Disclaimer | Copyright© 2017 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie