'Het mooiste zijn de lachende gezichten'

19-10-2017 door: Redactie
Vele lachende gezichtjes sprongen rond in een tot speelparadijs omgetoverde Mčrthal in Horst. Ter ere van het 65-jarige bestaan van Kinder Vakantie Werk (KVW) was er op zondag 15 oktober een groot kinderfeest georganiseerd waar kinderen van alle leeftijden konden spelen, ravotten en lachen.
fotoMasker
Vorige foto
Vorige foto

Normaal gesproken vindt KVW in de eerste week van de zomervakantie plaats. Het initiatief is 65 jaar geleden opgezet om kinderen die niet op vakantie konden, toch een week van vakantiegevoel te bezorgen. Tijdens de KVW-week in Horst doen er zo’n tweehonderd kinderen uit groep 3 tot en met 7 mee.

In de Mèrthal in Horst zijn deze middag springkussens en hindernis-banen neergezet en er is zelfs een skelterbaan gebouwd. In elke hoek is een ander spelletje te vinden. Jo Martens (65) uit Horst is lid van het bestuur van KVW. “Het mooiste aan KVW zijn de lachende gezichtjes. We laten kinderen gewoon spelen en ze kunnen kind zijn, dat is waar we het voor doen.” De kinderen uit de regio Horst aan de Maas rennen inderdaad met een brede lach op het gezicht rond. De gezichtjes zijn geschminkt in vlinders, leeuwen, prinsessen en tijgers.

Bij elke activiteit staat ook een leider van KVW, die de kinderen begeleidt met het spelletje of helpt als iets even niet lukt. Inge Stappers (26) uit Blerick is een van die helpers. Dit is haar zesde jaar dat ze helpt met KVW en ze kan geen genoeg krijgen van het helpen van de kinderen. “Zo’n week is elk jaar weer anders. Daarom is het ook zo leuk om te helpen, en natuurlijk de glimlach en de knuffel die je van kinderen krijgt. Daar doe ik het ook voor.”

KVW is nog steeds populair bij de kinderen. Ze hebben vriendjes vanuit alle dorpen en ook de ouders zijn enthousiast. Mieke van Leeuwen (37) uit Horst is moeder van drie in de leeftijd van 8, 6 en 1. “Mijn oudste gaat al twee jaar op rij naar KVW en hij vindt het zelf echt heel erg leuk. Dus toen ze de uitnodiging op school kregen voor de jubileumdag wilde hij hier heel graag naar toe. Daar hadden wij geen problemen mee. Het mooiste aan KVW is namelijk dat de organisatoren en de leiding dit doen zonder er iets voor terug te willen en dat is gewoon heel bijzonder.” KVW en de jubileumdag zijn volgens de kinderen zelf een groot succes. Ise (8) uit Horst wil er het liefst voor altijd naar toe. Knutselen vindt ze het leukste, maar de rest is ook wel heel erg leuk. Milan (4) en Luka (5) uit America zijn het niet helemaal met haar eens. “KVW is top, maar niet het knutselen, want dat is voor meisjes!”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie