15 vragen aan Tessa Pekx

19-5-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Tessa Pekx uit Kronenberg.
maskTop
15 vragen aan Tessa Pekx
maskBottom

Naam Tessa Pekx

Leeftijd 15 jaar

Woonplaats Kronenberg

School Dendron college

Wat deed je als kind het liefst?
Ik speelde veel buiten, sprong trampoline en was altijd aan het dansen. Verder sprak ik ook vaker af met vriendinnetjes. Dansen doe ik nu nog steeds ook al zit ik nu niet meer bij een vereniging.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Rondreizen in Zuid-Amerika of Azië. Als ik dan een keuze zou moeten maken tussen die twee, zou ik toch gaan voor Azië. Daar is een hele andere cultuur dan wij kennen. Een land waar ik graag heen zou willen gaan tijdens mijn rondreis is Indonesië.

Wat is je favoriete hobby?
Majorette is mijn favoriete hobby. Dit doe ik al sinds mijn zesde en ben er bijna elke dag mee bezig. Mijn nicht zat op majorette en toen ben ik er ook bij gegaan. Zelf heb ik vier keer meegedaan aan de Europese kampioenschappen. Hiervoor ben ik naar Frankrijk, Noorwegen, Kroatië en Italië geweest. Het hoogste wat ik gehaald heb is de derde plek. Ik vind het erg leuk om aan zo’n wedstrijd mee te mogen doen. Dit jaar doe ik ook weer mee aan het EK majorette in Nederland.

Wie is je grote voorbeeld?
Ik haal veel inspiratie uit Anna Nooshin. Zij is een YouTuber. Anna maakt video’s over fashion en over haar reizen. Ik vind het erg leuk om haar YouTube-kanaal te kijken want ze is altijd heel positief.

Hond of kat?
Ik heb eigenlijk niet zo heel veel met dieren, maar als ik zou moeten kiezen dan kies ik een hond. Daar kun je toch meer een band mee kunt opbouwen dan met een kat, denk ik. Thuis hebben we geen huisdieren, maar dat hoeft ook niet per se van mij.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik echt gedreven ben. Als ik iets wil dan ga ik er ook echt voor. Net zoals met majorette. Mijn slechtste eigenschap is dat ik best wel ongeduldig ben. Als ik iets wil, wil ik het ook meteen hebben. Dan kan ik er niet meer op wachten.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Dat was toen ik laatst met vriendinnen had afgesproken. Ik maak niet zo heel vaak foto’s, maar dit was wel een leuk moment met goede vriendinnen.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Meestal precies op tijd. Als je te vroeg bent, moet je wachten en dat vind ik verloren tijd. Als je te laat bent, is het niet leuk voor jezelf en voor de ander. Verder moet je je dan ook nog gaan haasten. Precies op tijd zijn is dus de beste optie.

In welke bestaande film of serie zou je zelf willen spelen?
Pretty Little Liars. Deze serie kijk ik vaak op Netflix. Ik zou hierin willen spelen, omdat het altijd spannend is en omdat er onvoorspelbare dingen gebeuren.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou willen kunnen vliegen. Dat is heel handig, dan kun je overal heen zonder last te hebben van anderen. Ook heb je dan mooi uitzicht, want je kijkt over alles heen.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Ze vertelde dat ik vroeger verlegen en stil was. Ik kan het me eigenlijk niet meer zo goed herinneren. Gelukkig ben ik nu veel spontaner.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Afspreken met vriendinnen of tv-kijken. Met vriendinnen gaan we dan meestal gewoon kletsen.

Hoe heb je je beste vriend of vriendin ontmoet?
Via school en via dansen en majorette. Mijn vriendinnen van dansen zie ik alleen niet meer zo vaak, omdat ik gestopt ben. Met mijn vriendinnen van school zit ik wel al een aantal jaar in de vriendengroep. We hebben veel gemeen en kunnen over van alles praten.

Wat zou je nooit weggooien?
Mijn foto’s en mijn medailles. Eerst lagen mijn medailles in een bak, maar nu heb ik ze aan de muur gehangen. Ik denk dat ik er nu ongeveer vijftig heb. Verder heb ik ook veel foto’s van vroeger, van familie, van wedstrijden en van vriendinnen. Deze zou ik ook niet kwijt willen.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Mij lijkt het heel gaaf om te gaan bungeejumpen. Ik heb geen last van hoogtevrees dus dat moet wel goed komen. Wanneer ik dit ga doen weet ik alleen nog niet.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie