15 vragen aan Maud Theeuwen

21-2-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Maud Theeuwen uit Meterik.
maskTop
15 vragen aan Maud Theeuwen
maskBottom

Naam Maud Theeuwen
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Meterik
School Dendron College

Wat deed je als kind het liefst?
Ik las vroeger graag. Ik vond lezen altijd heel leuk. Ik las dan vooral uit de boeken van Thea Stilton omdat ik me dan in een andere wereld kon verplaatsen. Ik sprong ook graag op de trampoline. Dan deed ik vooral allemaal kunstjes.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou graag met een busje de wereld rond willen reizen en van elke cultuur wat mee kunnen maken. Ik wil graag veel van de wereld zien. Ik ben al in Indonesië geweest, in Turkije en ook in Duitsland. Ik vond de cultuur in Indonesië heel mooi, want ze helpen iedereen en het eten is daar heel lekker. Ze geloven in het hindoeïsme, wat ik ook mooi vind.

Wat zou je nooit weggooien?
De foto van Wendy en mij toen we in de Efteling waren. De foto heeft een mooie herinnering. Wendy is al heel mijn leven mijn beste vriendin.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik denk dan toch de reis naar Indonesië. Ik vond het daar heel leuk want iedereen was heel vrolijk en ze laten je anders kijken naar heel veel dingen. Het was gewoon een hele fijne ervaring. Ik ben daar met mijn ouders en mijn broer geweest.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik heb haar ontmoet toen we nog baby’s waren. Ik heb haar bij het Groene Kruis leren kennen. Ze was altijd na mij aan de beurt en toen speelden we met elkaar. Onze moeders kenden elkaar ook al. We zijn al ons hele leven bevriend met elkaar.

Wat is je favoriete hobby?
Boksen en in de zomer zeil ik graag. Ik vind boksen heel leuk, omdat je dan je agressie kwijt kan en dan even alles kan vergeten. Ik boks nu al iets langer dan een jaar, maar ik boks geen wedstrijden. Zeilen vind ik leuk, omdat je overal naartoe kunt en ik ben ermee opgegroeid. Ik zeil al vanaf dat ik een baby was.

Introvert of extravert?
Extravert. Omdat ik graag mensen om me heen heb en liever niet alleen ben. Ik ben ook een open boek naar mensen. Ik ben niet erg rustig en absoluut niet in mezelf gekeerd.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben eigenlijk vrij vaak te vroeg, omdat ik nooit te laat wil komen. Ik vind het ook niet fijn als andere mensen te laat komen, dus vind ik het ook fijner als ik op tijd ben.

Wie is je grote voorbeeld?
Ik denk dat mijn voorbeeld mijn eigen bokscoach is. Ze is er zelf ook heel goed in. Ze heeft een eigen boksschool opgericht en je merkt ook echt dat ze het heel leuk vindt om kinderen les te geven. Ze gaat ook overal voor, tenminste zo komt ze bij mij over.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Dat je altijd elkaar steunt en op elkaar kunt rekenen. Je gunt elkaar ook alles. Ik vind dat belangrijk, omdat je dan iemand hebt die je alles gunt en dat is fijn. Het lijkt me ook heel belangrijk om een vriend te hebben, omdat je dan altijd iemand om je heen hebt op wie je terug kunt vallen.

Wie kent jou het beste?
Ik denk mijn moeder wel, omdat ik heel veel met haar deel en we lijken ook op elkaar. Ook omdat mam en ik hetzelfde denken, ze weet altijd hoe ik doe als er iets is gebeurd. Wendy kent me ook heel goed. Ze krijgt echt alles te horen van mij.

Als je terug in de tijd zou gaan, wat voor advies zou je jezelf dan meegeven?
Ik denk dat je jezelf moet blijven en jezelf niet moet laten beïnvloeden door andere mensen. Zeker als het over jezelf gaat, telt alleen je eigen mening en niet die van anderen.

Optimist, pessimist of realist?
Ik denk dat ik vooral een pessimist ben, maar ook een beetje een optimist. Ik heb soms dat ik alleen de slechte dingen zie en soms ook dat ik alleen de goede dingen zie. Ik zie het wel als een voordeel dat ik het allebei kan zien.

Als je elke willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan willen zijn?
Mathilda, van Roald Dahl. Omdat ze zich echt in een verhaal kan inleven en omdat ze kan toveren. Ik zou niet per se willen toveren maar het zou wel chill zijn. Ik denk dat ik mijn toverkracht dan zou willen gebruiken op momenten dat andere niet goed bezig zijn.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Ik denk dat mijn beste eigenschap is, dat ik wil dat iedereen het naar zijn zin heeft. Ik wil niet graag dat iemand zich buitengesloten voelt. Mijn slechtste eigenschap is dat ik soms te eerlijk tegen mensen ben en dat ik dan mensen kan kwetsen. Dat is vaak niet mijn bedoeling.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie