15 vragen aan Lotte Verhaegh

9-8-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Lotte Verhaegh uit Horst.
maskTop
15 vragen aan Lotte Verhaegh
maskBottom

Naam: Lotte Verheagh
Leeftijd: 14
School: Dendron College
Woonplaats: Horst

Wat deed je als kind het liefst?
Vaak ging ik met vriendinnen buiten-spelen of met de playmobil spelen. Ik vond het fijn om gewoon buiten bezig te zijn. Op de bank zitten was niks voor mij, want ik was wel een actief kind.

Wat is jouw stopwoordje?
Achter elke zin zeg ik wel het woord ‘ofzo’ en als het niet ’ofzo’ is dan gebruik ik wel het woord ‘zegma’. Dit valt altijd best wel op

Hond of kat?
Als ik zou moeten kiezen zou ik voor een hond gaan. Daar kun je toch al wat meer mee. Bij een hond kun je wat zeggen en dan gaat hij dat doen. Toch heb ik eigenlijk liever geen dieren. Ik ben sowieso geen dierenmens. We hadden vroeger ook een dwerghamster maar daar deed ik bijna niks mee.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Niet opvallend, maar wel met de mode mee. Meestal draag ik gewoon een broek met een shirt erop. Verder heb ik wel een jurkje maar dat doe ik bijna nooit aan. Die is alleen voor speciale gelegenheden.

Wat is je favoriete sociale medium?
Ik heb niet echt een favoriet. Welke ik het meest gebruik zijn: Snapchat, Instagram en WhatsApp. Daartussen zou ik niet kunnen kiezen. Ik gebruik deze apps evenveel. Deze sociale media zijn ook wel fijner dan Facebook. Facebook is minder persoonlijk, want daar zie je waar anderen op reageren.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Met vriendinnen gaan we vaak chillen. Dan gaan we de hele avond kletsen. Af en toe gaan we naar de soos in Meerlo. Dat vind ik ook erg leuk. Als mijn vriendinnen niet kunnen ga ik lekker bankhangen en tv-kijken.

Heb je een bijnaam?
Mijn vriendinnen noemen me wel eens ‘Lot’ of ‘Lotje’. Ik heb eigenlijk liever dat ze gewoon Lotte zeggen. Af en toe vind ik het niet erg. Vooral als het goede vrienden zijn.

Wat is je favoriete hobby?
Volleyballen en tekenen. Volleybal doe ik nu al 8 jaar. ik train twee keer in de week en heb een keer in de week wedstrijd. Dit vind ik een erg leuke sport en heb ook een gezellig team. Als ik me thuis verveel ga ik iets natekenen. Mijn tekeningen liggen door het hele huis verspreid.

Waar geef jij je laatste 50 euro aan uit?
Iets leuks doen of een dagje weg met familie of vrienden. Familie en vrienden vind ik erg belangrijk. Vaak gaan we met familie een weekendje weg of komen we op bezoek. Nu gaat dat lastig want beide kanten zijn op vakantie. Wij gaan binnenkort ook op vakantie naar Oostenrijk en Italië.

Wat is je droombaan?
Ik heb nog geen idee wat ik later wil worden of welke richting ik ga kiezen. Alles zou nog kunnen. Het liefst zou ik het nu al willen weten. Dat zou een stuk makkelijker zijn. Wat ik wel al weet is dat ik absoluut geen boer wil worden of iets ga doen met techniek.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Dat je elkaar kunt vertrouwen, goede gesprekken kan hebben en met elkaar kunt lachen. Vertrouwen vind ik dan nog wel het belangrijkst. Als je ergens mee zit dan moet je elkaar alles kunnen vertellen.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik heel behulpzaam ben. Als ik zie dat iemand ergens moeite mee heeft ga ik die persoon meteen helpen. Mijn slechtste eigenschap is dat ik altijd mensen om me heen moet hebben. Ik vind het bijvoorbeeld echt niet leuk als ik alleen naar dorp moet. Dat is niet gezellig en vind het dan heel irritant als er niemand mee kan.

Welke reis zou je nog willen maken?
Een wereldreis. Dan zou ik naar Amerika, Azië en Afrika willen gaan. Het lijkt me heel gaaf om die culturen mee te maken omdat die compleet anders zijn. Ik weet nog niet hoelang ik precies wil gaan. Het liefst zolang het nodig is om alles te zien. Het lijkt me leuk om van ieder land alle hoogtepunten te zien.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Als een aardige en spontane meid. Ik denk ook wel dat ik zo over kom. Alleen kan ik in het begin een beetje verlegen zijn met nieuwe mensen. Maar dat trekt wel snel weg.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
We waren in de bergen aan het wandelen op vakantie. Toen kwamen we langs een groep jonge koeien. Daar moet je niet tussendoor gaan lopen want dan komt de stier achter je aan. we zijn dus daar omheen gelopen. Toch kwam de stier achter ons aan omdat daar blijkbaar een zwangere koe stond. Dat was echt eng want die liep echt hard. We begonnen toen te rennen en uiteindelijk stopte de stier gelukkig omdat we de groep koeien voorbij waren.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie