15 vragen aan José Hermans

22-3-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week José Hermans uit Horst.
maskTop
15 vragen aan José Hermans
maskBottom

Naam José Hermans
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Horst
School Dendron College

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Heel graag zou ik nog beter willen worden in volleybal. Ik zou er nog heel veel van willen leren. Zoals beter leren passen en vooral de sprongservice. Ik zit nu al 7 of 8 jaar op volleybal.

Wat zou je nooit weggooien?
Foto’s van vroeger en foto’s van opa en oma en mijn familie. De foto’s betekenen heel veel voor mij en ze geven me ook heel veel steun. De leukste foto die ik heb, is van mijn familie waar we met z’n allen op een boot staan.

In welk bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik zou heel graag in de films van Harry Potter willen spelen. Al mijn vriendinnen wilden heel graag dat ik die films ging kijken. Uiteindelijk heb ik het toch gedaan en ik vond ze heel leuk en avontuurlijk. Ik zou dan heel graag Harry Potter zelf willen spelen, want hij maakt het meeste mee.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak is tekenen. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn en je kunt heel veel dingen tekenen. Je zit dan ook nooit echt vast aan een bepaald onderwerp. Mijn stomste vak is economie. Ik ben er niet heel goed in en het vak interesseert me ook niet zo heel veel.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik kwam in de tweede bij haar in de klas. Er was toen ook een ander meisje dat de hele tijd nare opmerkingen over haar maakte. Ik heb zelf toen een hele tijd helemaal niks gehad met haar, maar daarna hebben we wat gepraat en zijn we beste vriendinnen geworden. Ze is heel zorgzaam en lief, gek en grappig.

Wat is je favoriete hobby?
Volleybal. Ik vind het superleuk om te doen en ik doe het altijd met heel veel plezier. Ik speel bij de jongens en het is heel erg leuk met hen.

Waar ben je verslaafd aan?
Ik ben verslaafd aan skypen met mijn beste vriendin. Ik doe het bijna elke dag en dan ook gelijk de hele dag. Af en toe worden onze ouders er dan ook wel gek van, maar het is natuurlijk wel heel gezellig om te skypen met je beste vriendin. In het begin deden we het nog heel weinig maar het werd steeds meer en meer.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Aan het lied Treur niet van Diggy Dex. Toen mijn oma was overleden en we die avond naar huis reden, kwam dit liedje op de radio. Ik kende het liedje wel al langer, maar nu zit er een hele speciale herinnering aan. Het liedje heeft nu meer emotionele waarde.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Ik spreek dan graag met vriendinnen af of ik ga bij een volleybalwedstrijd van de heren 1 kijken met een vriendin. Met vriendinnen afspreken is altijd heel gezellig en volleybal kijken is heel erg leerzaam en ook heel gezellig.

Wat is je favoriete sociale medium?
Pinterest. Omdat het een hele fijne app is en als je geen goede ideeën hebt voor iets of je verveelt je, kun je daar altijd inspiratie op doen.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind het belangrijk dat je alles in vertrouwen tegen elkaar kunt zeggen en dat je veel lol hebt met elkaar. Als je vriendinnen bent, heb je wel vertrouwen in elkaar nodig om een vriendschap op te kunnen bouwen. Dat je altijd steun aan elkaar hebt en veel lol met elkaar maakt moet je eigenlijk gewoon in een vriendschap hebben, vind ik.

Wie kent jou het beste?
Mijn allerbeste vrienden kennen mij wel het beste, omdat zij zowat alles van mij weten. Ik vertel ook alles tegen hen. En ik ben eigenlijk ook de hele dag met mijn beste vriendin.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik zou heel goed willen zijn in volleybal. Ik zou echt heel graag in dames 1 willen. Als je genoeg uitdaging hebt, vind ik het goed. Ik heb altijd al aan volleybal gedaan en het is een hele leuke sport.

Ben je bijgelovig?
Ja. Als ik moet serveren bij volleybal moet ik per se op de zelfde manier aanlopen anders raak ik helemaal in de war. Ook moet ik vier keer stuiteren voordat ik ga serveren. Ik heb het altijd zo gedaan en nooit anders.

Wat is het laatste cijfer dat je op school hebt gekregen?
Voor natuurkunde, dat was een 8,9. Voorheen was ik helemaal niet goed in natuurkunde maar de laatste paar punten waren wel heel goed. Het is ook echt een heel moeilijk vak dus daar ben ik best wel blij mee.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie