15 vragen aan Eef Hoeijmakers

5-4-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Eef Hoeijmakers uit Horst.
maskTop
15 vragen aan Eef Hoeijmakers
maskBottom

Naam Eef Hoeijmakers
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Horst
School Dendron College

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou graag gedachten willen lezen. Dan weet je hoe mensen over je denken, dan weet je ook sneller of ze je mogen of niet. Ook kun je er andere mee helpen in van alles en nog wat.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Ik zou dan 18 willen zijn. Dan mag je officieel alcohol en bijna overal binnen met uitgaan. Als je overal naar binnen kunt zoals in clubs, zou dat heel handig zijn. Je hoeft dan nooit meer ergens naar binnen en te doen alsof je 18 bent.

Wat zou je nooit weggooien?
Een foto van mij en mijn oma van toen ik nog klein was. Ik vind die foto heel leuk. Mijn oma leeft nu niet meer dus dat maakt de foto extra speciaal. Het voelt dan toch alsof ik nog een stukje van oma bij me heb. Ik kwam heel vaak bij mijn oma en we deden dan altijd wat bijpraten. Het was altijd heel gezellig. Vandaar dat die foto ook heel veel voor me betekent.

Wat is het beste advies dat je ooit gekregen hebt en van wie?
Mijn beste advies is nog altijd dat als mensen me niet mogen dat ik daar niet mijn best voor moet doen, zodat ze me wel mogen. Dat ik ze gewoon moet laten gaan en laat denken wat ze van me vinden. Dit advies kreeg ik van mijn vader toen ik jonger was.

Wat is jouw stopwoordje?
Mijn stopwoordje is ‘enzo’. Ik zeg het heel vaak aan het einde van een zin. Als ik iets tegen iemand op app zeg type ik er ook vaak ‘enzo’ achter. Ook zeg ik dit als ik geen zin heb om meer uit te leggen. Ik zeg ook vaak ‘ofzo’.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak vind ik handvaardigheid omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan. Ik moet dan wel opdrachten hebben die voor mij een uitdaging zijn. Dan vind ik het nog leuker. Mijn stomste vak is Nederlands, ik ben daar helemaal niet goed in.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben meestal precies op tijd. Soms ben ik ook iets te laat, maar dat heeft meestal wel een reden. Meestal ben ik ‘s morgens ook iets te laat, omdat ik niet echt door werk.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby is volleybal: dat doe ik heel graag. Ik train twee keer per week en we hebben één keer in de week een wedstrijd. Ons team is ook heel leuk en dat maakt het nog leuker. Dan heb je ook een beetje gezelligheid onder de wedstrijden en tussen trainingen door.

Wat doe je het liefste op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op vrijdag- en zaterdagavonden ga ik het liefst uit met vriendinnen, dat vind ik altijd heel gezellig en leuk. Ik spreek ook graag met mijn vriendinnen af. We praten elkaar dan altijd bij over wat er nog gebeurd is of we kijken een film.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Dat je elkaar kunt vertrouwen en dat je alles tegen elkaar kunt vertellen. Dat vind ik één van de belangrijkste dingen in een vriendschap. Ook vind ik het fijn als je veel kunt lachen met elkaar. Zo’n vriendinnen heb ik ook en dat vind ik heel fijn.

Hond of kat?
Sowieso een hond. Ik vind honden zelf leuker, want ze zijn schattig en heel lief. Katten vind ik ook wel leuk, maar honden vind ik net iets leuker.

Wie kent jou het beste?
Mijn beste vriendinnen kennen mij het beste, daar vertel ik alles tegen. Als er iets met me is, weten zij het meteen. Ik hoef niks te zeggen of ze weten al wat er met me is. Ik vind het fijn als je iemand hebt waar je alles tegen kunt vertellen en alles bij kwijt kunt. Mijn ouders kennen me ook goed. Daar zeg ik ook veel tegen, maar niet alles.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Ik zou graag heel goed willen zijn in volleybal. Ik zou het leuk vinden als ik bijvoorbeeld op de Olympische Spelen zou staan. Dat is één van mijn grootste dromen, maar ik weet niet of ze ooit zullen uitkomen.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou heel graag nog een keer over de wereld willen reizen. Naar plekken gaan waar ik nog nooit geweest ben. Dat zou ik dan graag met nog iemand anders doen of met een hele groep. Ik zou dan sowieso naar de Verenigde Staten willen gaan want dat land zou ik graag willen zien.

Optimist, pessimist of realist?
Ik zit een beetje tussen optimist en realist in. Ik zie overal wel het positieve van in, maar als dat niet zo is, ben ik niet meteen teleurgesteld. Ik zoek dan naar een oplossing waardoor het beter gaat en wel lukt.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie