15 vragen aan Anke Leijssen

9-8-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Anke Leijssen uit Horst.
maskTop
15 vragen aan Anke Leijssen
maskBottom

Naam Anke Leijssen
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Horst
School Dendron College

Wat deed je als kind het liefst?

Als kind deed ik graag tekenen en zingen. Tekenen deed ik vooral in mijn schoolschriften, die stonden helemaal vol gekriebeld.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?

Het eerste wat ik dacht was dat ik moest gaan werken, maar dat ik helemaal geen zin had om op te staan. Ik werk bij GooijenDaag Ouderdagbesteding. Hier verzorg ik het ontbijt.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?

Dan zou ik voor 27 jaar gaan. Op deze leeftijd ben je al redelijk volwassen en heb je al veel meegemaakt. Ook heb je heel veel vrijheid, maar toch ben je nog jong en zo zien mensen je ook.

Wat zou je nog willen doen in je leven?

Een keer optreden op een heel groot festival of parachutespringen. Optreden op een groot festival lijkt me heel erg leuk. Ik ben al mijn hele leven met muziek bezig en daarom zou het geweldig zijn om op zoiets op te treden. Parachutespringen lijkt me ook heel erg vet. Je krijgt zo’n adrenaline­kick. Toch denk ik dat ik op het allerlaatste moment heel bang zou zijn en dat iemand me uit het vliegtuig zou moeten duwen.

Wat is jouw stopwoordje?

Er is niet echt een woord wat ik supervaak zeg, maar het woord ‘wauw’ gebruik ik regelmatig. Dit gebruik ik vaak als reactie op iets of iemand.

Hoe heb je je beste vriend of vriendin ontmoet?

Ik heb niet één vaste vriendin, maar ik heb er een paar. Die heb ik eigenlijk allemaal ontmoet door school of door sport. De meeste ken ik van de middelbare school en eentje van de basisschool.

Wat is je favoriete hobby?

Muziek maken en tekenen. Ik speel piano, gitaar en ukelele. Met een vriendin van me treed ik soms ook op. Dit kan bij buurtfeesten zijn, maar ook bij grote evenementen zoals bij OJC Niks. Sinds kort ben ik ook begonnen met fotografie. Foto’s heb ik altijd al heel erg mooi gevonden en daarom leek het me leuk om deze ook zelf te maken.

Wat is je favoriete sociale medium?

Instagram. Het leuke aan Instagram vind ik dat je zelf foto’s er op kan zetten en de foto’s van je vrienden kan zien. Ook kan je mensen waar je bijvoorbeeld fan van bent makkelijk volgen. Het is een heel makkelijk sociaal medium en dat maakt het zo leuk.

Hond of kat?

Sowieso een hond, want thuis hebben we een teckel en die heet Bertje. Thuis hebben we altijd honden gehad en nooit katten, dus ik ben meer honden gewend.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?

Dit jaar ging school niet zo heel goed, vooral de laatste periode niet. Of ik overging dit jaar hing af van mijn punten tijdens de toetsweek. Ik was daarom ontzettend zenuwachtig toen die punten online kwamen. Uiteindelijk heb ik het wel gehaald.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?

Er is niet echt iets wat mensen niet van mij weten. Ik ben altijd heel erg open tegenover anderen en vertel mensen vaak wat er allemaal in mijn leven speelt.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?

In volleybal of in speerwerpen. Volleybal, omdat ik op volleybal zit en het een heel leuke sport vind. Ik doe dit al sinds ik 6 jaar ben bij HOVOC in Horst. Het lijkt me ook leuk om speerwerpen heel goed te kunnen. Ik heb al een beetje talent hiervoor en daarom lijkt het me nog leuker om er echt goed in te zijn. Het leuke aan speerwerpen vind ik dat je precies kan zien hoe ver je de speer gegooid hebt en hoe goed je bent.

Ben je bijgelovig?

In eerste instantie zou ik zeggen van niet, maar toch zijn er een paar dingen die me toch wel bijgelovig maken. Zo denk ik dat er na de dood wel iets is, maar echt geloven doe ik niet.

Optimist, pessimist of realist?

Optimist, want ik kijk vaker naar de goede dingen in het leven in plaats van naar de slechte dingen. Als pessimist denk ik dat je niet het hele plaatje van het leven te zien krijgt. Er zijn ook heel veel leuke dingen in het leven die je als pessimist niet in kan zien.

Festival of discotheek?

Festival, daar heb je tenminste wat frisse lucht. Ook kan je op een festival ergens rustig op de grond gaan zitten en dat kan in een discotheek niet. Verder vind ik de sfeer op een festival veel fijner. Die is veel relaxter en rustiger.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie