15 vragen aan Ise Kersten

21-6-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Ise Kersten uit America.
maskTop
15 vragen aan Ise Kersten
maskBottom

Naam Ise Kersten
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats America
School Citaverde College

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou heel graag AID willen leren. Als je dit kan, kan je levens redden en echt een verschil maken voor dieren. Dit lijkt me heel erg mooi om te kunnen.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Dan zou ik graag kunnen vliegen. Als je kan vliegen, kan je overal makkelijk naartoe en heb je geen last van andere mensen. Je kan lekker in de lucht zweven. Dit lijkt me heel erg fijn.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
22 jaar zijn lijkt me fijn. Op die leeftijd ben je zelfstandig. Meestal heb je op deze leeftijd je rijbewijs al en je studeert of werkt al. Je hebt heel veel vrijheid op deze leeftijd.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Dat zijn er twee. Afgelopen carnaval deed ik mee met de jeugdcarnaval. Op de dag van het uitkomen van de prins en prinses, stonden we in de kelder. Toen bleek mijn beste vriendin het te zijn en werd ik haar adjudant. Dit was zo’n leuk en mooi moment. De tweede herinnering is dat ik een kitten heb gered. Ik was onderweg naar school en kwam ineens een kitten tegen die zwaargewond was. Deze heb ik meegenomen naar school. Mijn lerares heeft hem toen naar de dierenarts bracht. Uiteindelijk is de kitten naar Nijmegen gegaan, naar de stichting Poezensnuitjes. Voor deze stichting heb ik ook geld ingezameld tijdens de wandelvierdaagse in Nijmegen.

Wat is jouw stopwoordje?
Mijn stopwoordjes zijn ‘kijk’ of ‘weetje’. Hiermee bedoel ik dat iemand naar mij moet luisteren, maar niet iedereen snapt dit meteen.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
De leukste vakken vind ik gym en wiskunde. Bij gym kan ik lekker bewegen en hoef je even niet te leren. Bij wiskunde vind ik het leuk om puzzels op te lossen en dat kan ik ook best goed. Het stomste vak vind ik maatschappijleer. Tijdens deze lessen doen we niet zoveel en dat maakt het niet zo leuk.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Als ik alleen of met vrienden ergens naartoe ga, ben ik meestal te vroeg of precies op tijd. Als ik met mijn moeder ga, zijn we meestal te laat. Zij wil altijd op het laatste moment nog even iets afmaken, waardoor we te laat komen.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik ken mijn beste vriendin Meike al heel erg lang. Ik heb geen idee waar ik haar precies van ken, maar ik denk van de kleuterspeelzaal. We doen echt heel erg veel samen. Met carnaval doen we vaak samen mee met de optocht en vroeger speelden we altijd samen.

Wat is je favoriete hobby?
Ik heb drie hobby’s: volleybal, bugel en skiën. Maar als ik moest kiezen zou ik voor skiën gaan. Als ik aan het skiën ben, voel ik me altijd heel erg vrij. Ik vind koud weer ook veel fijner dan warm weer.

Waar ben je verslaafd aan?
Ik ben verslaafd aan spek. Maakt niet uit of het vlees is of snoep. Ik kan het ’s morgens of ’s avonds eten. Het is zelfs zo erg, dat mijn moeder vaak moet zeggen dat ik moet stoppen met eten.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Mijn stijl is best casual en sportief. Ik draag altijd T-shirts, maakt niet uit welk seizoen het is. Ook draag ik meestal gewoon een spijkerbroek. Eigenlijk zou ik ook andere kleren willen dragen. Dit gaat soms alleen niet, omdat ik best klein ben. Dan staan sommige dingen je gewoon niet.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op vrijdagavond heb ik altijd repetitie van de fanfare, dus ik heb niet vaak vrij. Maar als ik dan vrij heb, vind ik het leuk om met mijn vriendinnen naar de film, of spelletjes te spelen. Op zaterdag doe ik het liefste ook leuke dingen met vriendinnen.

Wat is je favoriete sociale medium?
Ik denk Instagram, want ik vind het leuk om te zien wat mensen aan het doen zijn. Ook vind ik het leuk om viral filmpjes te zien en comedyfilmpjes te kijken.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Van nature ben ik snel zenuwachtig. Ik heb nu twee keer muziekexamen gehad en volgende week voor de derde keer. Deze examens vind ik niet leuk, maar het spelen in een orkest wel. Om hierin te blijven spelen moet ik nou eenmaal soms examen doen, maar dat heb ik er voor over.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Mijn ouders vertellen het verhaal over de kitten die ik heb gered best vaak. Ze vertellen ook vaak dat ik vroeger altijd gewonde en jonge diertjes mee naar huis nam. Soms vonden ze dit wel leuk, maar ook soms totaal niet.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie