15 vragen aan Laura Hoogers

24-5-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Laura Hoogers uit Sevenum.
maskTop
15 vragen aan Laura Hoogers
maskBottom

Naam Laura Hoogers
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Sevenum
School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou heel graag een keer met mijn hele familie naar Disneyworld in Amerika willen of naar een ander warm land. Koude klimaten vind ik niet zo fijn, dus daar zou ik ook niet naar op reis willen.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Het liefste zou ik gedachten willen kunnen lezen. Op deze manier weet je wat andere mensen over jou denken en wat mensen over elkaar denken. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld ruzies sneller opgelost worden.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
In ieder geval wil ik gewoon door blijven gaan met volleybal. Dit hoeft niet op professioneel level, maar daar zou ik zeker geen nee tegen zeggen. Wat ik nog zeker wil behalen is een diploma voor een universitaire opleiding. Verder wil ik de standaard dingen: mooi huis, gezin en een leuke baan.

Wat zou je nooit weggooien?
Een dagboek van mijn oma dat ze haar hele leven heeft bijgehouden, tot de dag dat ze stierf. Dit betekent heel veel voor mij, omdat dit echt iets van mijn oma is. Het is haar handschrift, en het zijn haar gedachten. Dit dagboek zou ik nooit weggooien.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Dat was het advies van mijn moeder. Toen het niet zo goed ging op school, zei ze tegen mij dat ik in mezelf moest geloven en dat ik alles kan bereiken wat ik wil. Door dit advies op te volgen heb ik toch het niveau kunnen halen wat ik wilde, namelijk gymnasium plus. Hier ben ik nog steeds ontzettend trots op.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
In een van de films van de Harry Potter-reeks. Van kleins af aan ben ik al een groot fan van de boeken en films. Deze heb ik ook al supervaak gelezen en gezien. Ik vind de hele wereld echt geweldig, daarom maakt mij het ook niet uit in welke van de acht films ik zou spelen. Zolang het maar in die magische wereld is.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Dan zou ik in Frankrijk geboren zijn. Mijn overgrootouders zijn zelfs Frans en de taal ligt me. In het land ben ik nu drie of vier keer geweest en dat beviel me ook heel goed.

Wat is jouw stopwoordje?
Dat is het woord ‘snapje’. Dit woord gebruik ik altijd als ik dingen uitleg aan bijvoorbeeld vrienden of familie. Als ik dan klaar ben met uitleggen, eindig ik altijd mijn zin met ‘snapje’.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Over het algemeen ben ik altijd wel te vroeg. Ik wil namelijk niks missen. Als je precies op tijd komt, is er ook het risico dat je het niet gaat halen. Daarom ben ik altijd te vroeg.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Dit was een foto waar ik en mijn vriendin Meike op de grond in het gras liggen en waar we onze handen voor ons gezicht hebben. Foto’s maken met mijn vriendinnen vind ik heel leuk om te doen en dit doen we ook best vaak.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Ja, dat is het liedje ‘Afscheid nemen bestaat niet’ van Marco Borsato. Dit werd gedraaid op de begrafenis van mijn oma. Elke keer als ik het liedje nu hoor moet ik denken aan mijn oma.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Rustig en creatief. Het is zeker niet duf, maar ook niet super opvallend. Meer opvallende kleding is ook niet iets wat ik nodig vind. Ik draag gewoon wat ik zelf wil dragen.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik heel erg ambitieus ben en niet snel opgeef. Dit is vooral bij dingen waar ik om geef. Mijn slechtste eigenschap is dat ik koppig en eigenwijs ben.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik heb een heel goede vriendin, Sanne, die ik al mijn hele leven ken. Vroeger had ik voor de rest niet veel vriendinnen, dus wist ik ook niet echt wat ik belangrijk vond. Inmiddels heb ik een heel grote vriendinnengroep en wij vinden het belangrijk dat we eerlijk tegen elkaar zijn en voor elkaar opkomen als het nodig is.

Welk kinderprogramma vind je stiekem nog steeds leuk?
Dat is het programma Nicky, Dicky, Ricky and Dawn van Nickelodeon. De humor van dit programma vind ik heel erg grappig. Ook is Lizzy Greene, die Dawn speelt, op bijna dezelfde dag jarig als ik, wat wel heel toevallig is. Het is niet dat ik het programma altijd kijk, maar als ik het toevallig zie maak ik wel wat tijd vrij.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie