15 vragen aan Dorinda van Weperen

8-2-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Dorinda van Weperen uit Sevenum.
maskTop
15 vragen aan Dorinda van Weperen
maskBottom

Naam Dorinda van Weperen
Leeftijd 16 jaar
Woonplaats Sevenum
School Dendron College

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Het is niet één film, het heeft verschillende delen. De serie heet ‘Step up’ en is een serie van vijf dansfilms. Ik houd zelf heel erg van dansen en de verhalen in de films vind ik ook heel erg mooi. Het zijn vijf films die aan het einde bij elkaar komen en in elke film zit wel een meisje dat ik graag zou willen spelen.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
In 2012 zijn wij met het gezin op een cruise geweest nadat wij een reischeque van 2.000 euro hadden gewonnen door het inleveren van lege batterijen. We hebben daar heel veel plezier gehad. Ongeveer twee weken zijn we op de cruise geweest. Op het topdek hadden ze twee zwembaden waar we veel in hebben gezeten.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Dat zijn er twee. Eentje van toen ik klein was. Toen ze me eten gaven konden ze het nooit bijhouden omdat ik daarna als ik het op had alweer met mijn mond open zat. En de andere was ook van toen ik klein was.
Ik klom altijd overal in. Een keer klom ik een hele grote leunstoel in en iedereen schrok ervan, maar mijn moeder maakte zich geen zorgen want ik klom er zelf wel weer vanaf.

Ben je meestal te vroeg, te laat of precies op tijd?
Ik vind het zelf fijn om aan de vroege kant te komen, als het een keer toch fout gaat dan ben ik niet te laat. Ik vind het fijn om rustig aan te doen en niet op het einde nog te moeten haasten.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik werk bij de Jumbo Phicoop in Sevenum. Mijn hoofdafdeling is de bakkerij. Dat vind ik het leukst want dan ben je met veel meer verschillende dingen en meer met de klanten zelf bezig. De andere afdeling is cascade. Voor verpakt vlees en kaas.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Er is niet per se een liedje wat ik kan noemen. Maar bijvoorbeeld het liedje van Rihanna ‘S&M’ dat laat me denken aan vroeger toen ik voor het eerst echt geïnteresseerd raakte in muziek. Ook de liedjes van Adele’s album ‘21’ vind ik mooi. Van daaruit ben ik mijn muzieksmaak gaan ontwikkelen.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Dat je elkaar kunt vertrouwen en steun kunt hebben aan elkaar in moeilijke tijden. Dat je elkaar begrijpt en elkaar ook goed aan kunt voelen.

Hond of kat?
Hond. Omdat het trouwe dieren zijn waar je een echte vriend aan kunt hebben. Met een hond kun je spelen en wandelen wat met een kat niet kan. Ik zelf heb ook twee chihuahua’s die ik al drie of vier jaar heb.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
Het laatste boek dat ik echt heel leuk vond is een serie van zes boeken. De serie heet ‘Vampire Academy’ van Richelle Mead. Het gaat over vampiers en fantasie. Ik houd daar heel erg van. Ik kan me fijn in boeken terugtrekken. Het gaat over twee vriendinnen waarvan één een vampier is en de andere beschermt ze van de slechte vampiers. De vampier is een van de laatsten van haar bloedlijn. Er wordt op haar gejaagd omdat ze bepaalde krachten heeft. Haar beste vriendin beschermt haar er tegen. Op het einde wordt ze de koningin van de vampieren.

Optimist, pessimist, of realist?
Ik denk dat ik een realist ben. Ik probeer ook wel altijd naar de goede dingen te kijken en de mogelijke oplossingen. Als iets echt niet kan, weet ik ook wel dat dat dan niet kan.

Welke emoticon gebruik je het meest?
Dat zijn er twee. De ‘tears of joy’ en de emoticon met de blosjes op de wangen. De ‘tears of joy’ gebruik ik vaak als ik iets heel grappig vind en die met de blosjes gebruik ik vaak om te laten zien dat ik blij ben of om het berichtje wat gevoel mee te geven.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze jou voor het eerst ontmoeten?
Als een betrouwbaar iemand, iemand waar ze altijd terecht bij kunnen maar ook als een vastberaden iemand. Iemand die weet wat ze wil. Maar ook een luisterend oor voor als diegene met problemen zit.

Waar ben je verslaafd aan?
Ik ben verslaafd aan smintjes. Dat komt omdat ik geen kauwgom lust en iedereen heeft altijd kauwgom mee, daarom pak ik altijd smintjes.

Wat ligt er onder jouw bed?
Ik heb een hoogslaper als bed met daaronder mijn bureau. Ik zit dus altijd onder mijn bed mijn huiswerk te maken.

Wat is je favoriete hobby?
Ik heb niet echt een favoriete hobby omdat ik vind dat ze allemaal gelijk zijn. Ik dwarsfluit heel graag en dat doe ik bij de koninklijke harmonie Unie Sevenum en de jeugdharmonie. Ik houd ook heel erg van lezen. Ik schrijf ook heel vaak.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie