15 vragen aan Guusje Wijnhoven

1-2-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Guusje Wijnhoven uit Sevenum.
maskTop
15 vragen aan Guusje Wijnhoven
maskBottom

Naam Guusje Wijnhoven
Leeftijd 13 jaar
Woonplaats Sevenum
School Dendron College

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Dan zou ik graag kunnen teleporteren. Als ik dat zou kunnen, hoefde ik maar op een knopje te drukken en dan zou ik op de plek zijn waar ik wil zijn. Dan zou ik bijvoorbeeld niet meer van school naar huis hoeven fietsen. Dat lijkt me heel erg fijn.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik kan zo één, twee, drie geen film bedenken. Wel zou ik graag in de musical The Lion King willen spelen. Hier ben ik laatst geweest met mijn zus en ouders en deze was zo mooi en leuk dat ik hier graag in zou willen spelen. Ik kan alleen totaal niet zingen of dansen, maar toch lijkt het me leuk om in deze musical te spelen.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ooit zou ik graag een wereldreis willen maken. Ik wil zien hoe het in andere landen is en verschillende culturen ontdekken. Toch voel ik me het meeste thuis in Sevenum, hier kom ik ook het allerliefste. Zaerum is biëstig schoën.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak is Nederlands, omdat ik het een leuke les vind en het wordt gegeven door een hele leuke lerares. Daardoor vliegt de tijd voorbij. Het stomste vak vind ik geschiedenis, omdat dit allemaal over vroeger gaat en daar heb ik niks mee. Gelukkig heb ik dit jaar nog geen geschiedenis gehad.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik heb heel veel beste vriendinnen, waarvan ik er één al ken vanaf mijn geboorte. We zijn op dezelfde dag geboren en lagen ook samen in het ziekenhuis. Vanaf die dag zijn we altijd vriendinnen gebleven en hebben we er nog veel vriendinnen bij gekregen waar we ontzettend veel lol en plezier mee hebben.

Wat is je favoriete hobby?
Een van mijn favoriete hobby’s is volley. Dit vind ik echt geweldig en ik word er ook heel blij van. Twee keer in de week heb ik training en ook nog een wedstrijd. Ook vind ik jong Nederland heel leuk, want hier kan ik me helemaal uitleven. Dit jaar gaan we de Moonwalk lopen. Bij deze wandeling zit zelfs een overnachting. Hier heb ik heel veel zin in.

Wat is je droombaan?
Ik zou het liefste op een kinderopvang willen werken. Ik vind het heel leuk om met kleine kinderen om te gaan en daarom zou ik ook graag met ze willen werken. Zelf heb ik ook altijd op een kinderopvang gezeten en dit vond ik altijd heel erg leuk.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Het belangrijkste is dat je samen van alles kan delen en dat je eerlijk bent tegen elkaar. Ook moet je samen heel veel lol kunnen hebben.

Hond of kat?
Het liefste zou ik een hond willen hebben. Toen ik klein was kwamen de buurhonden Froemel en Sieske altijd bij ons langs. Dan gingen we samen wandelen en knuffelen. Hier werd ik altijd heel blij van. Daarom zou ik zelf ook graag een hond willen hebben.

Wat zou je nooit meer overdoen?
Hier hoef ik niet lang over na te denken. Alles wat ik tot nu toe heb gedaan in mijn leven vind ik namelijk top. Ik zou dus alles weer willen overdoen.

Wie kent jou het beste?
Mijn familie kent me het allerbeste, maar mijn vriendinnen kennen me ook heel er goed. Hun vertel ik alles en vaak hebben we het over de raarste dingen.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Dan zou ik graag een hond willen zijn, omdat je dan aan niks hoeft te denken. Je wordt de hele tijd gekriebeld en geaaid en iedereen wil met je spelen. Ook vind ik ezels heel leuk, want ik ben en blijf een echte Zaerumse aezel.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Ik heb geen echte artiest met wie ik graag zou willen ruilen. Wel zou ik graag met Celeste Plak van het Nederlands volleyteam willen ruilen. Dit lijkt me heel erg leuk, omdat zij heel erg goed kan volleyen.

Welk fictief figuur doet jou denken aan jezelf?
Pippi Langkous lijkt wel een beetje op mij. Ze is net zoals ik graag buiten. Ook haalt ze altijd leuke streken uit en hou ze ook heel erg van grapjes maken.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik alles altijd perfect wil doen en dat ik altijd goede zin heb en vrolijk ben. Mijn slechtste eigenschap is dat ik ’s morgens nooit uit mijn bed kan komen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie