15 vragen aan Ruth Peters

25-1-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Ruth Peters uit Sevenum.
maskTop
15 vragen aan Ruth Peters
maskBottom

Naam Ruth Peters
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Sevenum
School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag met mijn vriendinnen naar een warm eilandje willen gaan. Bijvoorbeeld naar Curaçao of Skiathos. Het lijkt me daar heel mooi en gezellig. Ik houd heel veel van warme eilandjes.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou nog graag actieve activiteiten willen doen zoals skiën en skydiven. Snorkelen lijkt me ook heel leuk, want ik hou heel erg van de zee. Wij zijn thuis niet echt een actief gezin maar ik hou er wel heel erg veel van om iets actiefs te doen. Ik zou ook een keer willen vliegen want dat lijkt me ook heel leuk en dat heb ik nog nooit gedaan. Het maakt me niet zoveel uit waar naartoe, het liefst boven de zee.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Een machine die mijn parkietenhok verschoont. Ik hou er niet zo van om mijn parkietenhok te verschonen want het is heel veel moeite en niet leuk. Ook een machine die mijn huiswerk maakt zou heel fijn zijn. Dan leg ik mijn huiswerk eronder en dan wordt het automatisch voor mij gemaakt. Het is soms wel fijn om geen huiswerk te hebben.

Wat is jouw stopwoordje?
Mijn stopwoordje is sorry. Mijn vriendinnen vinden het heel irritant en dat is het ook. Ik zeg het echt heel vaak. Een vriendin van mij is Spaans aan het leren en ik vroeg haar een keer wat sorry in het Spaans betekent. Dat is lo siento en sindsdien zeg ik altijd lo siento.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
In de tweede kwamen we bij elkaar in de klas. In het begin mocht ze me niet want er werden verhalen over mij verteld die niet waar waren. Maar ik zei dat die verhalen niet klopten en toen mocht ze me wel. Sindsdien zijn we beste vriendinnen.

Wat is je favoriete hobby?
Ik heb twee hobby’s. Dat zijn tekenen en gitaar spelen. Gitaar spelen vind ik heel leuk om te doen want het is een heel mooi instrument en tekenen is gewoon heel leuk om te doen. Ik teken vaak dieren. Mijn vriendinnen vinden dat ik er ook nog goed in ben.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij. Mijn moeder en ik wilden een liedje hebben als herinnering voor later en we vonden dit wel een mooi liedje. Dat geeft aan dat je altijd bij elkaar kunt zijn en dat is ook zo.

Wat is je droombaan?
Het lijkt me heel leuk om iets in de richting van dierenarts te worden. Want ik hou heel veel van dieren en ik zou ze graag willen helpen. Ik heb ook een parkiet thuis waar ik veel mee doe.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdag avond?
Het liefst ben ik gezellig met mijn vriendinnen of ga ik een film kijken. Maar het allerliefst skype ik met een vriendin of train ik mijn parkiet. Hij kan nog niet heel veel, maar hij kan wel al op mijn vinger, schouder en hoofd staan.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind het fijn als je eerlijk tegen elkaar kunt zijn en dat mijn vriendinnen grappig en heel gezellig zijn. Die vriendinnen heb ik nu.

Hond of kat?
Ik vind ze allebei superlief en leuk. Maar ik zou dan toch liever een hond hebben want daar kun je meer mee doen, zoals kunstjes. Het liefst zou ik dan een golden retriever willen.

Wie kent jou het beste?
Een vriendin. Ik zie haar elke dag en ik heb er een hele goede band mee. We kennen elkaar al sinds de tweede. We zitten bij elkaar in de klas. Ik skype elke dag wel met haar en we delen ook veel geheimen.

Wat was het laatste boek dat jij heel erg leuk vond?
‘Superhelden.nl’. Het gaat over mensen die een spel spelen en als ze dat spel uit hebben gespeeld worden ze ontvoerd en worden op een eiland Pala tot superhelden getraind. Het genre van het boek is science fiction.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
We hadden een keer een dropping en toen moesten we een donkere weg op. We stonden opeens voor een huis. Daar stond ook een man, maar het leek ook op een geit omdat hij allemaal geitengeluiden maakte. We durfden niet meer terug maar ook niet meer verder omdat de man daar stond. Dat was best wel eng.

Dag of nacht?
Het liefst dag want dan kun je meer doen en zie je ook meer. Want in de nacht zie je niet zo veel en slaap je alleen maar. Ik vind het donker ook niet zo fijn.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie