15 vragen aan - Jouke Kurvers

28-9-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Jouke Kurvers uit Sevenum.
maskTop
15 vragen aan - Jouke Kurvers
maskBottom

Naam Jouke Kurvers
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats Sevenum
School Dendron College

Wat deed je als kind het liefst?
Als kind was ik altijd wel buiten te vinden. Vaak was ik in de speeltuin, met de hond aan het wandelen of papa aan het helpen in de tuin. Ook speelde ik vaak hotel of ziekenhuisje met mijn zus Sjuul en met mijn nicht Jesse.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Dan zou ik graag 21 jaar willen zijn, want dan ben je officieel volwassen. Het lijkt me dan heel erg leuk om uit te gaan en verre reizen te maken op die leeftijd, omdat je dan alles zelf kan beslissen.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Rondreizen, ik zou graag naar heel allemaal verschillende landen willen zoals Zuid-Afrika, Indonesië en Amerika. Tijdens het rondreizen zou ik allemaal leuke dingen willen doen zoals parachutespringen. Parachutespringen wil ik altijd nog een keer doen. Dit reizen zou ik graag samen met mijn vriendinnen willen doen.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Dat je moet doen wat je zelf leuk vindt en niet moet doen wat anderen van je willen. Dit advies heb ik geleerd van mijn zus. Eerst vond ik het best moeilijk om dit advies op te volgen, maar de laatste tijd doe ik het steeds meer.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Vorig jaar vond ik economie een heel erg leuk vak, maar dat heb ik nu helaas niet meer. Ik denk dat ik dit jaar zorg & welzijn het leukste vak ga vinden en dan vooral de praktijklessen. Het stomste vak vind ik Nederlands, omdat het zo saai is en er is heel erg veel herhaling.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben altijd te vroeg. Maakt niet uit waarmee, ik ben altijd wel een van de eersten die er is. Zelf heb ik er een hekel aan als mensen te laat zijn of net op tijd, dus daarom ben ik zelf altijd zo ruim op tijd.

Heb je een verborgen talent?
Nee, niet dat ik weet. De meeste mensen weten wel dat ik goed ben in dansen en dat ik fitness heel leuk vind, dit zijn dus geen verborgen talenten meer.

Waar ben je verslaafd aan?
Aan mijn telefoon en laptop ben ik sowieso verslaafd. Mijn telefoon heb ik altijd bij me en op mijn laptop luister ik heel erg graag muziek en kijk ik veel series. Dat ik verslaafd ben aan deze dingen zie ik zelf gelukkig ook in.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefst spreek ik dan met vrienden en vriendinnen af. Soms gaan we dan naar een kermis in de buurt of naar de soos. In het weekend kan ik echt niet alleen op de bank zitten. Ik moet echt iets te doen hebben, anders verveel ik me dood.

Hond of kat?
Hier hoef ik niet lang over na te denken: ik ben een hondenpersoon. Zelf hebben wij altijd honden gehad en op dit moment hebben we ook een hond, hij heet Tuur. Katten vind ik echt niet leuk. Ze lopen altijd overal los en dit vind ik vervelend.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Ik ben redelijk snel zenuwachtig, maar ik kan me niet meteen een situatie herinneren waarin ik het meest zenuwachtig was. Waarschijnlijk was ik dat bij een spreekbeurt of toen ik kleuterprinses werd met carnaval.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Dan zou ik graag met Ed Sheeran willen ruilen, want hij is mijn lievelingsartiest. Ik zou graag willen meemaken hoe zijn leven er uit ziet en dan vooral zijn privéleven. Hij is namelijk niet zo’n overdreven artiest als bijvoorbeeld Beyoncé. Dit zou ik alleen willen voor een dagje, omdat het mij heel hectisch lijkt en je hebt amper nog privacy aangezien iedereen je herkent.

Optimist, pessimist of realist?
Optimist, ik bekijk meestal alles vanaf de positieve kant. Ik denk dat het meer zin heeft om dingen positief in te zien dan dat je ze van de negatieve kant bekijkt.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Dan zou ik een vogel zijn. Als je een vogel bent kun je de hele wereld bekijken van een heel erg verre afstand, dit lijkt me heel erg vet Je kan je ook heel makkelijk verplaatsten en kunnen vliegen lijkt me echt geweldig.

Introvert of extravert?
Extravert, want ik maak heel graag contact met andere mensen en heb ook graag mensen om me heen. Verder ben ik altijd wel enthousiast.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie