15 vragen aan - Bas Haegens

21-9-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Bas Haegens uit Horst.
maskTop
15 vragen aan - Bas Haegens
maskBottom

Naam Bas Haegens
Leeftijd 18 jaar
Woonplaats Horst
School Gilde Opleidingen Venlo

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Leren omgaan met mensen met een dwangstoornis en leren hen te kunnen begeleiden. Dat lijkt me wel heel mooi en dankbaar werk. Nu werk ik bij de Hof te Berkel in Horst met dementerende ouderen. Verder doe ik de opleiding maatschappelijke zorg. Daar heb ik al bepaalde groepen gehad en ervaring opgedaan. Alleen dwangstoornissen horen niet bij maatschappelijk zorg. Dus het lijkt me heel gaaf om daar nog wat over te leren.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Dat ik me had verslapen eigenlijk. Het was best stressvol, maar omdat ik zo snel was viel het gelukkig nog mee. Ik was uiteindelijk nog redelijk op tijd.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Het televisieprogramma SynDROOM van Johny de Mol zou ik wel eens willen presenteren. Dit omdat het met mensen is. Je kunt die mensen al snel gelukkig maken met iets kleins.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Druk, alles mee willen maken, uitgaansmens, plezier in alles wat ik doe.

Heb je een verborgen talent?
Niet dat ik weet. Misschien heb ik er wel een, alleen moet ik daar nog achter zien te komen!

Wat is je favoriete hobby?
Mijn favoriete hobby’s zijn motorcrossen en met vrienden op stap gaan. Motorcrossen doe ik al van kinds af aan samen met mijn vader. Wedstrijden heb ik nu op een laag pitje gezet vanwege een blessure. Ik doe het nu vooral nog voor de hobby. Zo heb ik ook meer tijd voor mijn vrienden.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik werk twee dagen in de week bij Hof te Berkel. Ik vind het een heel fijn baantje. Maar soms kan het ook best moeilijk zijn, want dementerende ouderen kunnen heel verschillend zijn in hun emoties. Het ligt er dan aan of ze in een goede of slechte bui zijn. Dat kan ook wel invloed hebben op je eigen werk. Op een gegeven moment leer je daarmee omgaan.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Dat was 22 januari met het uitkomen van de nieuwe prins. Ik zat in het trio van de prins. Toen we op moesten, had ik toch wel een beetje trillende knietjes. Maar ik vond het wel heel leuk, dus het was vooral gezonde spanning.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik heel sociaal ben. Voor mezelf heb ik ook zo’n gezegde: hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Voor mij mag altijd iedereen erbij komen en ik zie in iedereen wel iets goeds. Mijn slechte eigenschap is dat ik ongeduldig kan worden als iets te lang duurt in bepaalde situaties.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Dat is een goeie. Ik denk dat ze vooral zouden vertellen over het afgelopen carnavalsseizoen. Dit omdat ze alles mee hebben beleefd en ze het voor ons allemaal heel erg leuk vonden.

Welke reis zou je nog willen maken?
Graag zou ik wel voor een bepaalde tijd een stuk van de wereld willen zien. Ik zou best willen weten hoe mensen leven in andere werelddelen. Is weer eens een keer wat anders dan Horst.

Wat is je droombaan?
Sowieso iets met mensen. Wat ik precies ga doen weet ik nog niet, maar ik ben wel echt een mensenwerker. Je moet me niet bij de Jan Linders laten werken.

Wie kent jou het beste?
Ik denk dat Daan Smedts mij het beste kent. Wij kennen elkaar al vanaf de peuterschool en hij is nog steeds een hele goede vriend van me.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Met vrienden op stap of leuke dingen gaan doen. Het is ook wel fijn om na school en werk even te ontspannen met vrienden. Dan gaan we wel eens op stap of terrassen.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik kom altijd precies op tijd. Als ik ’s morgens 5 minuten langer blijf liggen, probeer ik die ook weer in te halen. Zo zorg ik ervoor dat ik altijd op tijd ben. Ik ben zelfs zo op tijd dat het net lijkt alsof ik het getimed heb.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie