15 vragen aan: Dirk Schoolmeesters

2-8-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Dirk Schoolmeesters uit Melderslo.
maskTop
15 vragen aan: Dirk Schoolmeesters
maskBottom

Naam:Dirk Schoolmeesters
Leeftijd: 20 jaar
Woonplaats: Melderslo
School: ROC ter AA

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Er zijn heel veel landen buiten Europa waar ik wel ooit naar toe zou willen, maar als ik echt moet kiezen ga ik voor de VS en Thailand. De VS om zijn grote steden en Thailand om de natuur en prachtige stranden.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou dan 100 procent zeker willen kunnen teleporteren. Dan zou ik bijvoorbeeld na school mijn huiswerk gaan maken op het strand van Hawaï of ’s nachts het leven bekijken in New York.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Dit advies krijg ik nog steeds te horen van mijn vader. Namelijk dat je jezelf nooit gek moet laten maken door andere mensen. Toch is dit in het dagelijks leven erg moeilijk, maar wel het beste.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Vroeger op de basisschool was het supervet om gekleurde spikes te dragen in je haren. Dit was een soort kleurengel in de kleuren rood of blauw. Deze spikes wilde ik toen iedere dag, maar als ik er nu aan terug denk verklaar ik mezelf voor gek.

Wat is jouw stopwoordje?
Eigenlijk heb ik geen vast stopwoordje. Vaak is het dat ik ergens weer iets nieuws heb gehoord en dit dan weken of maandenlang gebruik. Daarna komt er weer iets nieuws en zeg ik dat weer heel vaak.

Heb je een verborgen talent?
Of het nou iets is om trots op te zijn weet ik niet, maar vroeger op de basis- en middelbare school kwam ik overal mee weg. Ik ‘lulde’ me er dan onderuit bij de leraar en kreeg geen straf. Dat doe ik nu nog steeds trouwens.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Gewoon modieus en af en toe net iets té. Ik draag bijvoorbeeld gewoon witte sokken in slippers op straat. Mijn vrienden verklaren me voor gek, maar ik vind het wel iets hebben. Ook draag ik vaak alleen wit of zwart, dit vind ik de twee mooiste ‘kleuren’ die er zijn.

Wat is je droombaan?
Als jongensdroom is het natuurlijk profvoetballer, maar om realistisch te blijven zou ik graag als soldaat aan de slag gaan. Als soldaat wil ik dan een gevechtsfunctie om te zorgen voor de veiligheid van andere mensen op de wereld.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefst ga ik uit en doe ik leuke dingen met vrienden. Dit kan dan van alles zijn en maakt me eigenlijk niet zoveel uit waar dit is, maar als ik moet kiezen zou ik gaan voor de kermissen in de dorpen van Horst aan de Maas. Daar is het altijd gezellig.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is m’n gevoel voor humor. Dit vind ik erg belangrijk en vind dat we het leven niet altijd té serieus moeten nemen. Ik denk dat mijn slechtste eigenschap is dat ik me vaak druk kan maken om niks. Hierdoor komt er alleen stress en dat is dus eigenlijk best dom.

Hond of kat?
Beide heb ik nog nooit echt gehad. Wel krijgen we binnenkort een nieuwe kitten in huis, dus dan is die keuze natuurlijk snel gemaakt.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Voetballen natuurlijk. Voetbal is ook mijn grootste hobby en ik volg het ook dagelijks. Mijn favoriete clubs zijn Ajax en FC Barcelona. Ik zou dan heel hard m’n best doen zodat ik hier ooit terecht zou kunnen komen.

Introvert of extravert?
Extravert. Ik hou ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en met iedereen een praatje te maken. Zo blijf je een beetje bezig denk ik altijd. Voor mijn werk bezorg ik bijvoorbeeld barbecues en soms zit ik dan gewoon bij onbekende mensen waar ik bezorg, dik een half uur koffie te drinken. Hier geniet ik dan wel van.

Wat is je favoriete sociale medium?
Het zijn er eigenlijk twee: Snapchat en Instagram. Hierbij draait het allemaal om foto’s, het delen van foto’s vind ik het leukst. Zo kun je laten zien waar je bent en wat je gedaan hebt en zie je het ook van andere mensen.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Om mijn twee goudvissen die ik laatst in een impuls heb gekocht weer ergens vrij te laten. Deze beslissing heb ik genomen, omdat we een kat in huis krijgen. Dit zouden ze dan anders geen twee dagen uithouden denk ik zo, dus eigenlijk red ik ze ook nog een beetje. Of iemand anders moet ze willen hebben, dus voor iedereen die dit leest. Bij dezen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie