15 vragen aan - Svea van Rens

6-7-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Svea van Rens uit Hegelsom.
maskTop
15 vragen aan - Svea van Rens
maskBottom

Naam Svea van Rens
Leeftijd 17 jaar
Woonplaats Hegelsom
School Sint-Lucas Boxtel

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een festivalreis willen maken. Dan zou ik met allemaal vrienden festivals willen bezoeken over de hele wereld. Welke weet ik nog niet precies, wel dat het hardstyle festivals zijn. Dit lijkt me heel erg vet.

Wat zou je nooit weggooien?
Dit vind ik een lastige vraag, want eigenlijk verlies ik alles wel. Zelfs ook dingen die erg speciaal voor me zijn. Ik ben heel onhandig en verlies echt alles. Mensen zeggen altijd tegen me dat ik nog een keer mijn hoofd verlies, zelf denk ik ook dat dit nog een keer gaat gebeuren.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
De gekleurde broekentrend, elke meisje van mijn leeftijd weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel. Dit was toen echt zo trendy, maar als ik er nu aan terug denk schaam ik me echt diep. Ik ben zelfs een keer met een groene broek en roze shirt naar buiten gegaan, toen kon dat nog allemaal.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Toen ik ongeveer 3 jaar oud was mocht ik een keer kuikentjes gaan kijken bij opa. Zodra ik het kuikentje in mijn handen kreeg, stopte ik het arme beestje in mijn mond. Hier is nog een foto van en het ziet er echt verschrikkelijk uit. Mijn opa vertelt dit verhaal altijd.

Wat is je favoriete hobby?
Het ontwerpen en maken van meubels. Deze meubels maak ik voor mezelf, maar ook voor anderen. Denk dan bijvoorbeeld aan salontafels. Nu ben ik bezig met een bed voor mezelf. Op de middelbare school heb ik bouw gedaan en nu doe ik een opleiding op het Sint Lucas in Boxtel in deze zelfde richting.

Wat is je droombaan?
Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen, maar wel zeker iets met grafisch ontwerpen. Ook zou ik graag nog bezig zijn met mijn handen. Misschien wil ik wel een eigen bedrijf beginnen en dat ik in opdracht voor klanten dingen ontwerp, maar dat weet ik nog allemaal niet zeker.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Op de vrijdagavond ga ik vaak uit met mijn vrienden. Dan drinken we samen in en gaan naar De Lange in Horst of we gaan naar een speciaal feestje zoals een festival. Op zaterdagavond ben ik meestal met mijn vriend en gaan we bij iemand thuis zitten of samen gezellig wat doen.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Er is niet een bepaalde artiest met wie ik zou willen ruilen. Wel zou ik graag met iemand willen ruilen die al in het creatieve wereldje zit. Dan zou ik alleen zijn of haar bedrijf over hoeven te nemen en het voort te zetten. Ook lijkt het me leuk om met een hele grote artiest te ruilen die alle grote festivals af gaat. Het lijkt me echt heel erg vet om mee te maken hoe dit is.

Optimist, pessimist of realist?
Dan ben ik toch wel een realist, maar ook ben ik optimistisch ingesteld. Ik ben wel positief ingesteld, maar ik zie ook in dat sommige dingen niet kunnen. Daarom ben ik ook een realist.

Dag of nacht?
Dag, want dan kan ik het meeste bereiken en voor elkaar krijgen. Uitgaan ’s nachts vind ik ook heel leuk, maar overdag doe ik wel meer nuttige dingen.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Ik heb wel mijn eigen stijl, want ik draag echt wat ik zelf leuk vind. Toch zit er variatie in en ook creativiteit. Elke dag draag ik wel wat anders, maar toch blijft het mijn eigen ding.

Heb je een verborgen talent?
Mijn verborgen talent is dat ik me altijd verslaap, maar dat ik dan altijd op tijd kom. Ik kan echt niet uit mijn bed ’s morgens. Altijd zet ik een wekker, maar toch verslaap ik me.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Weer een reis maken naar Thailand. Thailand was echt het mooiste dat ik ooit gezien heb en daarom zou ik heel graag nog een keer terug gaan. We gingen toen naar Thailand met het gezin, omdat pap en mam 25 jaar getrouwd waren. Toen hebben we drie weken door Thailand getrokken, dit was echt een onvergetelijke reis.

Ben je bijgelovig?
Ik ben niet bijgelovig en ik geloof ook niet. Toen ik klein was ben ik weleens naar een kerk geweest, maar nu geloof ik eigenlijk nergens meer in.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Als een enthousiast meisje, dat geen moeite heeft om contact te maken met anderen. Waarschijnlijk zullen ze ook wel zien dat ik onhandig ben, want ik maak heel erg vaak niet zo’n slimme opmerkingen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie