15 vragen aan - Kirsten van Asten

6-4-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Kirsten van Asten uit Meterik.
maskTop
15 vragen aan - Kirsten van Asten
maskBottom

Naam Kirsten van Asten
Leeftijd 13
School Dendron College
Woonplaats Meterik

Welk nummer heb je grijs gedraaid?
Een best wel oud nummer: ‘I wanna be a hippie’. Het is fijne en leuke muziek om naar te luisteren. Ik luister het liefst naar liedjes die een beetje in zijn en waar je op kan shuffelen. We shuffelen wel vaker met vriendinnen.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Wanneer ik klaar ben met school zou ik het liefst naar New York willen gaan. Als ik daar dan ook werk kan vinden, zou ik er willen blijven wonen. Ik zie New York vaak voorbij komen in films. Het lijkt me echt een hele leuke stad om te wonen.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou heel graag salto’s en radslagen willen kunnen maken. Dat lukt nu nog niet. Ik ben niet zo heel lenig dus ik moet nog wel veel oefenen bij gym.

Wat deed je als kind het liefst?
Vooral buiten zijn en buiten spelen. We gingen vroeger vaak met mijn vader de tuin in of naar opa en oma. Zij hadden een boerderij met bijvoorbeeld kippen en schapen. Nu gaan we er nog steeds wel eens heen. Laatst gingen we erheen om naar de pas­geboren lammetjes te kijken.

Hoe heb je je beste vriend(in) ontmoet?
Toen ik in groep 7 zat, hebben we elkaar ontmoet op de schaatsbaan. Nu spreken we nog steeds vaak af. Mijn beste vriendin en ik zitten bij elkaar in de vriendengroep. De rest van onze vrienden zijn allemaal wat ouder dan wij. We zijn samen de twee jongste. Bovendien zitten we altijd bij elkaar in de pauze.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Dat je zou kunnen vliegen of dingen kan laten zweven. Het leukste lijkt me dan als ik dingen kan laten zweven. Dat heb ik bij een serie gezien. Die mensen konden dingen laten zweven en dus ook mensen laten vliegen.

Waar geef jij je laatste 50 euro aan uit?
Toen ik deze vraag hoorde, dacht ik meteen aan kleren. Ik ben gek op shoppen. Het liefst koop ik dan kleren die niet heel anders zijn, maar toch wel mijn eigen ding.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Ik dacht echt dat ik te laat was. Om kwart over acht begint mijn eerste uur en ik dacht op de wekker te zien dat het al negen uur was geweest. Ik was al helemaal in paniek maar ik dacht gewoon niet goed na omdat ik net wakker was. Het was blijkbaar nog maar zeven uur.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Naar de soos, naar de keet of wat drinken met vriendinnen. Ik vind het leuk om uit te gaan en om naar de keet te gaan bij mijn beste vriendin. Meestal logeer ik van vrijdag op zaterdag bij vriendinnen en dan gaan we ‘s middags wedstrijd kijken.

Wat is je favoriete hobby?
Ik zit bij Jong Nederland. Daar kletsen we vooral of we doen spellen als vlagverovertje. We doen ook veel meidendingen, want we zijn met alleen maar meiden in de groep. Dit is altijd erg gezellig

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Ik zou wel een hond willen zijn. Mensen hebben die altijd thuis en honden spelen zo leuk. Zelf hebben we thuis ook een hond. Ik ga vaak met hem spelen en wandelen. Het is echt een maatje. Verder hebben we ook nog andere huisdieren: kippen, geiten, konijnen en vissen

Welke vraag zou je willen stellen aan een helderziende?
Wat later mijn werk is en of ik een goed leven heb. Zelf weet ik nog niet wat voor beroep ik wil gaan doen. Het zou handig zijn als ik het wel zou weten, dan kan ik me daar ook meer op richten.

Wat is je leukste en stomste vak?
Van de selectievakken vind ik wiskunde het leukst om te doen. Hier ben ik ook best goed in. KVB (kunstvakken beeldend, red.) vind ik ook een leuk vak omdat je heel creatief kan zijn. Mijn slechtste vak is Frans. Ik snap er niet veel van en heb er ook geen zin in.

Wat zou je nooit weggooien?
Boeken van vroeger uit groep 1 en 2 vind ik leuk om terug te kijken en herinneringen op te halen. Vakantiefoto’s op de computer kijk ik ook vaak terug. Verder hebben we met vriendinnen ook heel wat foto’s. Dit zijn wel belangrijke dingen die ik wil houden.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Met afspreken en op school ben ik altijd precies op tijd. Dit omdat ik word opgehaald met fietsen en we altijd op tijd aanfietsen. Tussen de leswisseling vind ik het wel moeilijk om op tijd te komen. Ik zie dan altijd teveel mensen die ik ken, waar ik even mee wil kletsen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie