15 vragen aan - Amber Thielen

13-4-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Amber Thielen uit Horst.
maskTop
15 vragen aan - Amber Thielen
maskBottom

Naam Amber Thielen
Woonplaats Horst
Leeftijd 15
School Dendron College

Wat zou je nooit weggooien?
Foto’s en herinneringen, omdat ik deze heel erg belangrijk vind en ze zijn onvervangbaar. Familiefoto’s vind ik de belangrijkste foto’s, dus die zou ik al helemaal niet weggooien.

Wat is het beste advies dat je ooit hebt gekregen? Van wie was dat advies?
Het beste advies dat ik ooit heb gekregen is dat van mijn ouders. Hun advies is dat ik altijd mezelf moet blijven en dat ik goed ben zoals ik ben. Ze hebben me dit advies vaak genoeg verteld.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Het land Australië, omdat dit een veel vrijer land is met ook een heel open cultuur. Ook is het daar bijna altijd mooi weer en kun je er veel activiteiten doen, zoals surfen.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Het is een heel erg oud verhaal, maar ik had ooit een oud kinderfietsje. Deze liep niet meer zo heel soepel en dus kwam ik niet zo heel erg snel vooruit. Ik zei toen heel blij tegen mijn moeder dat de batterijen misschien wel op waren. Dit verhaal moet ik nog steeds aanhoren.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Het leukste vak vind ik gym, omdat ik heel erg sportief ben. Het stomste vak is scheikunde, omdat je bij dit vak dingen snel moet snappen en je moet veel dingen uit je hoofd leren.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Meestal ben ik precies op tijd. Ik wacht bijna altijd tot het laatste moment, waardoor ik altijd nog maar net op tijd kom.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Ik zou mijn biografie Sportief noemen, want ik ben heel sportief en ik ben altijd wel in beweging. Ook wil ik altijd wel wat te doen hebben en kan ik niet stil zitten.

Heb je een verborgen talent?
Ik denk dat mijn verborgen talent ­tekenen is. Het zit namelijk in de familie en ik ben best creatief. Uit mezelf teken ik niet, maar pas als ik een opdracht krijg waarbij ik moet tekenen kun je zien dat ik er best goed in ben.

Wie is je grote voorbeeld?
Mijn grote voorbeeld is turnster Sanne Wevers. Ze is heel erg goed in balk en balk is mijn favoriete onderdeel bij turnen. Zelf zou ik geen topsporter zoals zij willen zijn. Ik wil wel laten zien wat ik kan en ik wil plezier hebben in turnen, maar een topturnster worden hoeft niet per se.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Dat je altijd jezelf kan zijn binnen een vriendschap en vertrouwen vind ik heel erg belangrijk. Op vertrouwen bouw je een vriendschap, zonder dit kan het niet bestaan.

Hond of kat?
Hond, want ik ben opgegroeid met een rottweiler die Daisy heette. Op dit moment hebben we zelfs twee honden. Het zijn Franse buldogs en ze heten Benno en Gradje.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Mijn turnwedstrijden en dan vooral voor het onderdeel balk. Dit is een erg zenuwslopend onderdeel, omdat je pas echt door hebt hoe dun de balk eigenlijk is als je erop staat. Als je een misstapje maakt heb je al meteen strafpunten en dat wil je natuurlijk niet. Afgelopen zondag had ik het NK turnen en bij het onderdeel balk was ik weer het zenuwachtigs.

Wie kent jou het beste?
Mijn moeder, zij heeft heel erg snel dingen in de gaten en weet altijd ­precies wat er aan de hand is met mij.

Wat is het engste dat je ooit hebt meegemaakt?
Een nacht was ik aan het proberen te slapen toen ik naast me keek naar de muur. Ik zag daar ineens een grote zwarte plek zitten dus deed het licht aan. Het bleek een grote, dikke zwarte spin te zijn. Toen ben ik gillend en in paniek naar beneden gerend.

Optimist, pessimist of realist?
Ik denk dat ik een realist ben. Extreem positief of extreem negatief ben ik niet ingesteld. Ik zie altijd wel hoe het afloopt, want meer dan je best doen kun je toch niet doen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie