15 vragen aan - Demi van Rens

29-3-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Demi van Rens uit Meterik.
maskTop
15 vragen aan - Demi van Rens
maskBottom

Naam Demi van Rens
Leeftijd 12 jaar
Woonplaats Meterik
School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou graag een keer met het vliegtuig naar Curaçao vliegen. Eigenlijk zou ik dat deze zomer doen met mijn oma en tante, maar die reis gaat helaas niet door. Mijn nicht was daar voor stage dus wilden we haar opzoeken, maar ze is inmiddels al terug. Het leek me heel leuk om te zien hoe het daar is en om met dolfijnen te kunnen zwemmen.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Dan zou ik voor 25 kiezen, omdat je dan je rijbewijs hebt en je overal zelfstandig naar toe kan gaan. Ook woon ik dan al hopelijk op mezelf en heb ik een goede baan, maar toch kan ik dan nog leuke dingen met vriendinnen doen en daar houd ik van.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
De geboorte van mijn broertje, omdat ik toen heel jong was en niet door had hoe bijzonder zoiets is. Ik zou ook graag nog een keer kampioen willen worden met volleybal, dit was toen heel leuk en ik kreeg veel cadeautjes.

Wat is jouw stopwoordje?
Ik gebruik heel veel de woordjes: enz. en idk (I don’t know, red.). Geen idee waarom ik dit doe, maar ik denk omdat andere mensen ze vaak gebruiken en dat ik dat heb overgenomen.

Hoe heb je je beste vriend of vriendin ontmoet?
We kennen elkaar van de peuterklas, we zijn nu al 10 jaar bevriend. Het is altijd heel leuk samen en we lachen om domme grappen. Ze is ook heel lief en behulpzaam en steunt me in moeilijke tijden. Ik zou niet weten wat ik zonder haar moet.

Wat is je favoriete hobby?
Dat is volleybal. Toen ik in groep 2 zat ging ik kijken met mijn moeder en een vriendin in de sportzaal. Daar waren ze aan het volleyballen, dit zag er zo leuk uit dat ik meteen op volleybal wilde. Ik begon met vijf van mijn vriendinnen en inmiddels speel ik in de C2 van Meterik. We spelen nu met America, Hegelsom en Meterik gemixt. Ik volleybal nu al 8 jaar en vind nog steeds superleuk, ik wil nog lang niet van volleybal af.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Niet echt waar ik speciale herinneringen aan heb, maar ik vind het nummer Dat Ik Je Mis van Maaike Ouboter heel mooi. Het gaat over een meisje die haar ouders kwijt raakt en het nu alleen moet doen. Ik ken het doordat een vriendin van mij het zong toen haar opa overleed.

Waar ben je verslaafd aan?
Zelf vind ik dat ik aan niks verslaafd ben, maar volgens mijn moeder en oma ben ik verslaafd aan mijn telefoon. Het is misschien een beetje waar maar dit ga ik natuurlijk niet toegeven.

Wat is je droombaan?
Ik weet nog niet wat ik later wil worden. Vroeger wilde ik altijd juf worden, maar toen ook weer kapper. Mijn tante en oom hebben een cafetaria in Horst: Kwalitaria Horst. Nu zeg ik de hele tijd met mijn nicht dat we het samen gaan overnemen.

Wat is je favoriete sociale medium?
Mijn favoriete sociale medium is WhatsApp. Ik vind WhatsApp heel fijn om dingen op af te spreken en te bespreken. Het heeft inmiddels ook sommige functies die snapchat en Instagram ook hebben, dus het is een beetje drie in één.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefste ga ik dan met vriendinnen chillen. Ik houd niet echt van harde muziek en drukte. Wel vind ik een feestje leuk, maar een feestje kan ook zonder harde muziek.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Als ik moest kiezen zou ik kiezen voor Ilse DeLange. Het lijkt me heel erg leuk om op te treden voor een groot publiek en mee te doen aan het Songfestival. Ook lijk het me heel gaaf om coach te zijn bij The Voice.

Ben je bijgelovig?
Nee, ik ben niet bijgelovig. Ik heb wel de communie gedaan, maar dit was meer voor de cadeautjes dan voor het geloof.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Volgens mijn moeder zou ik een geit zijn. Als ik vervelend doe noemt ze me altijd een irritante geit. Ik weet ook niet hoe ze daar bij komt. Zelf zou ik graag een hond zijn, want je wordt goed verzorgd en krijgt veel aandacht. Ik vind honden wel leuk, maar dan alleen zo’n kleine schattige hondjes. Mijn tante heeft twee honden, daar gaan we vaak naartoe om met ze te spelen.

Introvert of extravert?
Ik ben het eigenlijk allebei wel een beetje. Soms heel rustig, maar soms ook heel druk. Toch denk ik dat ik meer extravert ben, omdat ik vaker druk ben.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie