15 vragen aan - Meggie Kunzeler

23-3-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Meggie Kunzeler uit Horst.
maskTop
15 vragen aan - Meggie Kunzeler
maskBottom

Naam: Meggie Kunzeler
Leeftijd: 13 jaar
School: Dendron College
Woonplaats: Horst

Wat deed je als kind het liefst?
Als kind zat ik vaak te tekenen en te knutselen. Ik was altijd creatief bezig. Nu vind ik dat nog steeds leuk om te doen. Het is jammer dat ik daar niet altijd meer genoeg tijd voor heb. Verder speelde ik vroeger altijd buiten op de trampoline.

Wat is jouw stopwoordje?
Ik gebruik heel vaak de woorden ‘en zo’ en ‘ofzo’. Eigenlijk weet ik niet helemaal waarom. Die woorden komen er dan gewoon spontaan uit.

Wat zou de beste uitvinding zijn?
Een apparaatje dat aangesloten is op je hersenen, waarmee je alles kan uitprinten wat je denkt. Zo vergeet je nooit meer iets! Dat is echt heel handig voor mensen die een beetje vergeetachtig zijn. Ik denk wel dat er zoiets zou kunnen komen in de toekomst, maar dat gaat wel lastig worden.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Rustig en uniek. Het hebben van een eigen stijl vind ik wel belangrijk. Ik draag gewoon wat ik zelf wil en word niet beïnvloed door andere mensen. Verder hangen er vooral jurkjes en rokjes in mijn kast met een rustig kleurtje. Ik ben niet zo gek op felle kleuren.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Ze vertellen altijd over dat ik vroeger niets deed met de cadeautjes die ik kreeg. Ik had bijvoorbeeld een keer een waveboard gekregen die ik heel graag wilde hebben. Al snel stopte ik met waveboarden. Later wilde ik het weer een keer proberen en toen kon ik het niet meer. Verder vertellen ze wel dat ik altijd een heel vrolijk en blij meisje was.

Wat is de laatste foto die je hebt gemaakt?
Met mijn moeder in Oostenrijk in de sneeuw. We waren daar een week op skivakantie. Skiën vind ik erg leuk om te doen omdat je lekker buiten bent in de frisse lucht. De sneeuw is ook erg mooi om te zien. Die ligt er niet altijd in Nederland. Deze vakantie was al mijn tiende jaar skiën, dus ik heb er ook al wat ervaring mee.

Heb je een bijnaam?
Mijn zusje noemt me altijd ‘kerelman’. Die naam komt van een filmpje van Serious Request, waarbij we elke keer doodgaan van het lachen als we het weer zien. Ik vind het wel een grappige bijnaam, ook al is die niet helemaal passend.

Wat is je favoriete hobby?
Hockey. We hadden een keer een soort proefles in groep 7. Na die les wilde ik meteen gaan hockeyen. Nu zit ik ongeveer twee à drie jaar bij de vereniging. Ik vind dit een erg leuke sport en heb een gezellig team. Naast hockey teken of knutsel ik, als ik tijd over heb.

Is er een liedje waar je speciale herinneringen aan hebt?
Dat is het nummer Head full of dreams van Coldplay. Als ik het liedje hoor moet ik altijd aan het concert denken waar ik ben geweest. De show begon met dit nummer. Het leukste moment vond ik toen ze opkwamen en de lichtjes gingen branden. Het hele publiek had polsbandjes gekregen met lichtjes erin. Dat zag er heel gaaf uit.

Wat is je droombaan?
Ik zou iets met ouderen willen doen of wetenschapper willen worden. Die beroepen zijn best verschillend van elkaar, maar ik vind ze allebei interessant en belangrijk. Bij wetenschap is het leuk dat je zoveel nieuwe dingen komt te weten, die lang niet iedereen weet en bij werken met ouderen help je die mensen. Veel ouderen zijn vaak eenzaam.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Dat je elkaar kunt vertrouwen en samen kunt lachen. Je moet niet elkaars geheimen doorvertellen en je moet ook niet stil en saai naast elkaar zitten.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik lief ben voor anderen. Ik ben nooit koppig, geef altijd antwoord en ik sta klaar voor anderen. Mijn slechtste eigenschap ik dat ik superonhandig ben. Vandaag heb ik nog mijn kop soep omgestoten.

Met welke artiest zou jij je leven willen ruilen?
Ed Sheeran. Ik ben al een tijdje fan van hem. Hij heeft echt mooie liedjes die hij ook helemaal zelf schrijft. Ik zou wel willen zien wat voor huis hij heeft en willen meemaken hoe beroemd zijn voelt. Het lijkt me ook wel grappig om op zo’n groot podium te mogen staan. Toch lijkt het me niet altijd leuk, omdat je niet meer anoniem over straat kunt.

Hoe wil je graag dat anderen jou zien als ze je voor het eerst ontmoeten?
Als een positief en lief meisje. Ik zou het wel leuk vinden als ze me zo zien, maar je kan niet iedereen aardig vinden.

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Een reis naar Amerika. Amerika is een groot land en iedereen zegt dat het daar heel mooi is. Zo ver ben ik ook nog nooit geweest. Mijn langste reis tot nu toe is twee uurtjes met het vliegtuig. In Amerika zou ik landschap en grote steden willen zien zoals New York en Las Vegas.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie