15 vragen aan Imke van de Goor

19-10-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Imke van de Goor uit Horst.
maskTop
15 vragen aan Imke van de Goor
maskBottom

Naam Imke van de Goor
Leeftijd 12 jaar
Woonplaats Horst
School Dendron College

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Dat ik een SO had voor geschiedenis. Daar dacht ik meteen aan, omdat ik daar veel zenuwen voor had. Geschiedenis vind ik best een moeilijk vak. Gelukkig had ik er uiteindelijk toch een 9 voor.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
In de film Grease. Ik vind deze film superleuk en ik kijk er vaak naar. De liedjes die ze erin zingen vind ik gaaf en hoe ze erin spelen vind ik erg goed. Zelf zou ik dan de vrouwelijke hoofdrol willen spelen, die wordt gespeeld door Olivia Newton John.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Een achtbaan. We hebben veel meegemaakt. Heel vaak werden goede momenten afgewisseld met slechte momenten.

Heb je een verborgen talent?
Ja, ik kan al vanaf kleins af aan buikdansen. Mam kwam erachter dat ik dat kon. We waren op vakantie in Tunesië toen ik een danseres het voor het eerst zag doen. Ik kon het dansen meteen nadoen. Nu kan ik het nog steeds, maar ik doe het alleen voor als vriendinnen ernaar vragen.

Wat is je favoriete hobby?
Volleybal, dat speel ik nu anderhalf jaar. Ik train twee keer per week bij Hovoc en heb op zaterdag wedstrijd. We hebben net een nieuw team en iedereen is heel aardig. Verder speel ik vaak met de hond, Tinus. Ik heb een hele goede band met Tinus. Het is een zwerfhondje geadopteerd uit Spanje. We hebben hem nu bijna een jaar. Hij is echt heel schattig en gedraagt zich nog een beetje als een puppy.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik ga binnenkort oppassen bij familie. Ik denk wel dat ik dit wel kan omdat ik twee kleine neefjes heb waar ik ook vaak mee speel. Verder kan ik wel goed met kinderen omgaan en daarom dus goed oppassen.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
In twee situaties was ik heel zenuwachtig. De eerste was met carnaval. Met mijn beste vriendin was ik tweede geworden met de jeugdliedjesmiddag waardoor we veel moesten optreden. Dit vond ik erg leuk, maar ook erg spannend. De andere situatie was toen mijn vader ziek werd en overleed aan kanker. Hier werd ik enorm zenuwachtig van en vond het moeilijk om mee om te gaan. Verder is mijn zus ook nog hartpatiënt. Als het me te veel wordt, ga ik met de hond naar buiten of ga ik er met vriendinnen over praten.

Wat zou je nooit weggooien?
Ik heb mijn eerste babyschoentjes nog in mijn klerenkast staan. Die zou ik nooit weggooien. Het zijn hele kleine schattige roze schoentjes met figuurtjes. Later wil ik ze ook gebruiken bij mijn eigen kinderen. Wat ik verder nooit zou weggooien zijn de spullen die ik van papa heb gekregen. Bijvoorbeeld foto’s van papa en mij of sieraden met zijn as erin, daar hecht ik heel veel waarde aan.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik zorgzaam en behulpzaam ben. Vaak help ik familie of vrienden als dat nodig is. Mijn slechtste eigenschap is dat ik eigenwijs ben. Ik verander niet snel van mening door wat andere zeggen. Als andere mensen zeggen dat ik iets niet kan, wil ik het toch per se doen.

Welke superkracht zou je willen hebben?
Ik zou gedachtes willen kunnen lezen van mensen. Als ik dan aan het praten ben met iemand zou ik willen weten of wat die persoon zegt dan niet gelogen is. Als ik advies vraag over bijvoorbeeld een shirtje, wil ik wel een eerlijke mening. Anders loop ik er voor gek bij.

Welke reis zou je nog willen maken?
Een reis naar Curaçao. Daar is het altijd mooi weer en praten mensen met een Nederlands accent. Het lijkt me dan ook heel gaaf om daar met dolfijnen te gaan zwemmen. Ik ben wel al vaker ver weggeweest. Op 7 januari zijn we naar Amerika geweest. Het was de laatste reis met pap.

Wat is je droombaan?
Een eigen kinderopvang hebben. Ik vind het heel leuk om met kinderen te spelen. Kleine kinderen zijn ook zo schattig. Later wil ik dus sowieso iets met kinderen gaan doen. Ik zit er aan te denken om mens en dienstverlening te gaan studeren.

Wie kent jou het beste?
Mijn moeder kent mij het allerbeste. Ik heb een erg goede band met haar. Verder kennen mijn vrienden en familie me ook goed. Ze zijn dan ook erg belangrijk voor me.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefste spreek ik af of ga ik bij vriendinnen logeren en dan Netflix kijken. Soms is er een feestje georganiseerd voor kinderen van mijn leeftijd dan ga ik daar ook wel naartoe. Meestal heb ik wel wat te doen.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Meestal precies op tijd. Ik vind het erg belangrijk dat ik er op tijd ben, want afspraak is afspraak. Meestal lukt dat ook wel. Soms moet ik langer voor een stoplicht staan, maar dan kom ik maar ietsje te laat.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie