15 vragen aan Jesse van Rens

12-10-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Jesse van Rens uit Horst.
maskTop
15 vragen aan Jesse van Rens
maskBottom

Naam Jesse van Rens
Leeftijd 15 jaar
Woonplaats Horst
School Dendron College

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Dan zou ik graag gedachten kunnen lezen, want dan weet je altijd wat
mensen denken. Deze superkracht zou ik gebruiken bij toetsen op school. Dan kan ik lachen om wat mensen van elkaar vinden.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Het eerste wat ik dacht was: yes, ik kan nog drie uur in bed blijven liggen. Mijn vader moest om 05.00 uur al opstaan en daar werd ik wakker van. Gelukkig had ik pas het tweede uur les op school, dus kon ik nog lekker lang blijven liggen.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Heel graag zou ik nog een wereldreis willen maken. Dit klinkt heel cliché, maar dit zou ik met vriendinnen
willen doen of met mijn nicht Jouke.  Dan zou ik naar Amerika, Canada, Japan en Australië willen. De culturen van deze landen spreken mij het meeste aan.

Wat zou je nooit weggooien?
Ik zou nooit mijn knuffel die ik overal mee naartoe droeg kunnen weggooien. Deze heb ik gekregen toen ik 4 jaar was bij Wijsneuzendag in De Mèrthal in Horst.

Wat is jouw stopwoordje?
Volgens vrienden en familie zeg ik heel vaak ‘wacht ff’ en ‘doe rustig’. Ik heb om eerlijk te zijn geen idee waarom ik deze dingen vaak zeg. Hier zit niet echt een reden achter.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
Laatst heb ik besloten om na mijn examens van vmbo nog twee jaar havo te gaan doen. Ik heb namelijk nog geen idee wat ik wil gaan studeren en dan kan ik na de middelbare school hbo gaan doen, wat ik ook fijn vind.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Het leukste vak vind ik gym, maar dan wel als het binnen is. Als we binnen gymmen moeten we meestal leukere sporten doen. Buiten gymmen vind ik daarom minder. Het stomste vak vind ik geschiedenis. Ik heb niet veel met historie en het interesseert me ook niet echt.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Toen ik nog heel jong was, had mijn oma met Sinterklaas geregeld dat Sinterklaas en Zwarte Piet langskwamen. Zodra Zwarte Piet op het raam klopte, schoten mijn nicht en ik tegelijk onder de salontafel en rende mijn andere nicht de keuken in. Dit verhaal moeten we nog steeds heel vaak aanhoren.

Wat is je favoriete hobby?
Ik ben stiekem een beetje verslaafd aan Netflix. Op Netflix kijk ik vooral series. Ik kan makkelijk een heel seizoen van een serie binnen twee of drie dagen kijken. Ook vind ik fotograferen leuk en heel af en toe teken ik wel iets.

Wat is je droombaan?
Het liefste zou ik een baan willen waarmee ik de hele wereld over kan reizen. Ik heb alleen nog geen idee wat voor baan ik precies wil.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Met de laatste trends mee, maar ook weer niet. Als ik iets echt niet mooi vind, draag ik het ook niet. Ik draag bijvoorbeeld geen chokers, ook al zijn ze heel erg in. Chokers vind ik net op een halsband van een hond lijken, daarom draag ik ze niet. Je moet jezelf wel kunnen onderscheiden van de rest vind ik.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik heel rustig ben. Als ik stress heb of als ik nog heel veel moet doen, kan ik toch op een of andere manier heel rustig blijven. Mijn slechtste eigenschap is dat ik niks opruim wat ik heb gepakt of heb gebruikt.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Misschien dat ik in 2011 Limburgs kampioen op de brug met turnen ben geworden. Op dit moment turn ik niet meer, daarom weten veel mensen dit niet. Toch ben ik er nog steeds heel trots op.

Als je een topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Dan zou ik heel graag goed willen turnen en mee doen aan de Olympische Spelen. Ik vind het best jammer dat ik gestopt ben met turnen en wil het misschien weer gaan oppakken.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Een blindengeleidehond, want dan kan ik mensen helpen en iets voor ze betekenen. Ik vind het altijd heel erg mooi om te zien hoe zulke honden mensen helpen en hoe ze hiervoor getraind worden.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie