15 vragen aan - Maxime Baur

17-8-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Maxime Baur uit Horst.
maskTop
15 vragen aan - Maxime Baur
maskBottom

Naam: Maxime Baur
Woonplaats: Horst
Leeftijd: 17 jaar
School: Dendron College

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou graag nog leren hoe je mooie foto’s moet maken. Dit wil ik nog leren omdat ik denk dat als je heel mooi foto’s kan maken je bepaalde dingen en herinneringen dan nog beter kan vastleggen.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Dan zou ik voor 25 jaar kiezen, omdat ik dan als het goed is klaar ben met mijn studie. Ook ga je dan richting een vaste baan en ga je bijvoorbeeld een huis kopen. In mijn ogen begint dan het echte leven pas. Jong zijn vind ik ook heel erg leuk, maar ouder zijn lijkt me ook heel fijn.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Toen ik 17 jaar werd had ik eigenlijk niks gepland voor mijn verjaardag, want al mijn vriendinnen konden niet. Tenminste, dit zeiden ze. Ik had besloten om daarom maar uit te gaan met een vriendin en we waren ons aan het klaarmaken bij haar thuis. We gingen nog even langs mijn huis om mijn spullen op te halen. Toen ik thuis aan kwam stond mijn hele huis vol met mijn vriendinnen, ze hadden dus een surprise party voor me georganiseerd. Het feit dat ze dat voor mij over hebben bezorgt me nog steeds kippenvel.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Indonesië, want mijn oma is daar geboren. Mijn oma vertelt mij altijd verhalen en laat foto’s zien, hierdoor heb ik een sterkte connectie met dit land. Ik ben er nog nooit geweest, maar volgend jaar na mijn examens ga ik een maand naar Indonesië samen met mijn oma.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Waarschijnlijk iets in de richting van ‘gestructureerde chaos’, omdat mijn leven echt een chaos is. Toch heb ik wel bepaalde regeltjes en rituelen waardoor mijn leven wel een bepaalde structuur heeft. Alleen ben ik wel de enige die dit allemaal snapt.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Toen ik 5 jaar was ging ik ooit uit eten met mijn familie. Samen met mijn oma heb ik toen Escargot besteld. Deze vond ik toen heel erg lekker. Zo lekker zelfs dat ik ze nog een keer bestelde toen ik met mijn ouders uiteten was. Ik heb toen letterlijk als 5-jarig meisje slakken besteld. Dit verhaal krijg ik nog steeds erg vaak te horen.

Wat is je favoriete hobby?
Zingen en hockeyen zijn zeker mijn favorieten hobby’s. Ik heb al vaker gezongen met evenementen in het dorp en ik hockey zeker al 13 jaar.

Waar ben je verslaafd aan?
Mijn telefoon en laptop denk ik. Aan alles waar internet op zit en waarmee ik met andere mensen kan communiceren ben ik wel verslaafd.

Hoe zou je je eigen stijl omschrijven?
Mijn stijl is denk ik casual chic. Bloesjes en sneakers draag ik veel, of bijvoorbeeld een losse trui en dan met nette schoenen. Mijn kledingstijl begint wel steeds meer op die van mijn moeder te lijken, ik leen echt heel erg veel van haar.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Het liefste ga ik wat met vrienden doen. Soms gaan we uit en anders zitten we gezellig bij elkaar wat drankjes te doen. Als ik niks met mijn vrienden kan doen zit ik graag op de bank een filmpje te kijken.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik hecht de meeste waarde aan beloftes nakomen, loyaliteit en eerlijkheid. Als dit niet gaat binnen een vriendschap dan is het voor mij als snel klaar.

Waar zouden anderen zich het meest over verbazen als ze dat over jou te weten zouden komen?
Dat ik een camping altijd zou verkiezen boven een hotel. Veel mensen zouden dit echt niet van mij verwachten, omdat ik vaak best netjes overkom. Toch vind ik vies worden alles behalve erg en vind ik een camping veel gezelliger.

Optimist, pessimist of realist?
Pessimistische realist, omdat ik altijd heel erg realistisch ben ingesteld en dingen ook zie hoe ze zijn. Als er een probleem is benadruk ik toch heel veel het probleem en blijf ik hier ook in hangen. Ik moet wel zeggen dat als ik met mijn vriendinnen ben ik ook heel erg optimistisch kan zijn.

Welk kinderprogramma vind je stiekem nog steeds leuk?
Een kinderprogramma heb ik niet echt, want ik kijk echt bijna geen tv meer. Van Disney films kan ik wel nog heel erg genieten. Toen Finding Dory net uit was heb ik deze ook gekeken en deze vond ik toen ook heel erg leuk.

Als je een dier was, wat zou je dan zijn?
Een combinatie van een hond en een kat. Ik kan heel erg trouw zijn en actief, maar ook heel erg lui en net doen waar ik zelf zin in heb.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie