15 vragen aan Janiek Linders

3-5-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Janiek Linders uit Horst.
maskTop
15 vragen aan Janiek Linders
maskBottom

Naam Janiek Linders
Leeftijd 15
Woonplaats Horst
School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou nog graag willen backpacken langs plekken in de wereld waar ik nog nooit geweest ben, zoals Afrika. Daar zou ik dan willen zien hoe anders ze daar leven in tegenstelling tot hier. Het lijkt me daar zo leuk, omdat het toch wel heel anders dan hier is en ze hebben het daar ook niet zo goed als wij het hier hebben.

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou graag mijn angst voor hoogtes willen overwinnen. Dan ben je misschien ook wat vrijer, omdat je dan ook veel makkelijker met een vliegtuig weg kunt gaan. Ik heb mijn hele leven al angst voor hoogtes.

Als je er voor kon kiezen om voor altijd een bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Dan zou ik denk ik 18 willen zijn, want dan kun je zelf beslissingen nemen en dan mag je ook bijna overal naar toe, zoals festivals. Dan ben je ook wat vrijer van je ouders, want dan mag je dingen meer zelf bepalen.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Ik zou nog een keer willen skydiven binnen in een hal. Het lijkt me zo bijzonder om het gevoel te ervaren dat je zweeft.

Wat is de coolste trend die je ooit hebt gevolgd en die nu totaal belachelijk is?
Dan is dat denk ik toch wel de loombandjes. Dat was toen echt een trend die bijna iedereen deed. Het was toen ook een hele leuke bezigheid, want als het dan minder mooi weer was om buiten te spelen ging je gezellig binnen met je vriendinnen loomen.

Wat zou je nooit weggooien?
Dat zijn dan toch wel de herinneringen die ik aan mijn oma heb. Mijn oma is vorig jaar helaas overleden en dan heb ik nog altijd een stukje van haar bij me. Ik zou nooit de foto’s met oma en mij samen weggooien.

Wat is je leukste en wat is het stomste vak op school?
Het leukste vak vind ik kvb, dat is handvaardigheid. Daar kun ik mijn creativiteit in kwijt. Het stomste vak op school vind ik Engels, want daar ben ik niet goed in.

Ben je meestal te vroeg, te laat of precies op tijd?
Ik heb een hekel aan mensen die te laat komen, dus ik ben zelf meestal te vroeg. Ik ben er dan meestal vijf minuten van te voren zodat ik zeker op tijd ben.

Hoe heb je je beste vriendin ontmoet?
Ik heb mijn beste vriendin op de basisschool ontmoet, in groep drie. We hebben tot het eerste jaar Dendron bij elkaar in de klas gezeten. In de eerste moesten we een keuze maken tussen de technische kant of de verzorging, We hebben toen allebei een andere richting gekozen. Dat vind ik nog steeds wel jammer.

Wat is je favoriete hobby?
Mijn hobby’s zijn hockey en jong Nederland. Ik zit in de B3 van HCH en sta op de verdedigende positie. Ik zit al 8 of 9 jaar op hockey. Ik kan hier mijn sportiviteit in kwijt. Bij jong Nederland ben ik nog lid en ik draai op maandagavond met een groep mee als aspirantleiding om te kijken hoe het is om leiding te geven. Ik weet niet precies hoelang ik in totaal al bij jong Nederland zit. Ik ben er een paar keer af gegaan en daarna ging ik er weer bij.

Wat is je droombaan?
Ik zeg vanaf kleins af aan al dat ik iets met kinderen wil gaan doen. Dat is nog steeds mijn droom. Dan zou ik kleuterjuf of bij de kinderopvang willen werken. Ik vind kinderen ook wel schattig en zo kan ik kinderen wat mee geven voor de toekomst.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik heel zorgzaam ben en heel behulpzaam. Mijn slechtste eigenschap is dat ik in de ochtend echt slecht gehumeurd ben, want dan heb ik geen zin om op te staan.

Wat vind je belangrijk in een vriendschap?
Ik vind dat als je een goede vriendschap wilt hebben je eerlijk en open naar elkaar toe moet kunnen zijn, maar ook dat je met elkaar kunt lachen. Die vriendinnen heb ik nu.

Wat ligt er onder je bed?
Onder mijn bed ligt heel veel, ik heb drie bedelades en daar ligt heel veel troep in. Ik heb nooit zin om het op te ruimen, tot grote ergernis van mijn ouders.

Welke emoticon gebruik je het meest?
De lachende emotie met de tranen gebruik ik het meest, want als ik met mijn vriendinnen app dan maken we vaak grappen en dan stuur ik die emoticon.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie