15 vragen aan Mira Beeren

12-4-2018 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Mira Beeren uit Melderslo.
maskTop
15 vragen aan Mira Beeren
maskBottom

Naam Mira Beeren
Leeftijd 14 jaar
Woonplaats Melderslo
School Dendron College

Wat voor reis zou je ooit willen maken?
Ik zou ooit nog een wereldreis willen maken. Mij lijkt het heel leuk om verschillende culturen te ontdekken en kijken hoe de natuur daar is. Het liefste zou ik dan richting Australië, Nieuw-Zeeland willen gaan.

Welke superkracht zou je willen hebben en hoe zou je hem gebruiken?
Ik zou willen kunnen teleporteren. Als mijn vriendinnen of mijn ouders me dan nodig hebben, kan ik heel snel bij ze zijn. Ook is het handig voor als je bijna te laat bent. Dan kan je nog gewoon op tijd komen.

Als je ervoor kon kiezen om voor altijd één bepaalde leeftijd te hebben, welke zou dat dan zijn?
Dat zou dan 18 jaar zijn, omdat je op die leeftijd heel veel dingen mag. Op deze leeftijd ga je meestal nog uit, maar je bent toch wel een beetje volwassen. Ook ben je op die leeftijd aan het studeren. Studeren lijkt me heel erg leuk, omdat je dan echt aan het leren bent voor een beroep wat je wil gaan doen. Dat lijkt me veel leuker dan de middelbare school.

Wat zou je nog willen doen in je leven?
Bungeejumpen, parachutespringen en jetskiën. Dit zijn echt uitdagingen, die ik gewoon een keer gedaan moet hebben. Van mezelf ben ik al best avontuurlijk, dus deze dingen lijken me heel erg leuk.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en die nu totaal belachelijk is?
Vroeger droeg ik Crocs. Deze dingen vind ik nu heel erg lelijk, maar ik droeg ze vooral omdat het makkelijk was. Als je ergens snel naartoe moest, kon je die snel aandoen en gaan.

Welke herinnering bezorgt je kippenvel?
Als ik terugdenk aan mijn eerste keer bij Halloween in Toverland, krijg ik nog vaak kippenvel. Ik vond dit toen heel erg eng en spannend. Nog steeds vind ik het wel spannend, maar niet meer super eng.

Wat zou je nooit weggooien?
Ik zou nooit een fotoalbum van dierbaren personen weggooien. Als ze later bijvoorbeeld er niet meer zijn, heb je altijd nog herinneringen aan deze mensen. Een fotoalbum vind ik fijner dan digitale foto’s. Als je een keer verhuist kan je deze veel makkelijker meenemen. Digitale foto’s raken gemakkelijk kwijt op de computer of telefoon.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
In Mamma Mia! Dit is een heel vrolijke film en zelf ben ik ook heel vrolijk. De muziek in deze film vind ik ook heel erg leuk, want deze muziek is lekker dansbaar.

Wat zou je nog eens opnieuw willen doen of beleven?
Ik zou nog eens opnieuw willen zwemmen met dolfijnen in de open zee. De eerste keer dat ik deed was ik best bang, omdat ik voor de eerste keer zwom in de open zee. Het lijkt me leuk ik om dit nog een keer te doen, maar dan zonder de angst voor de open zee.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
Op Ibiza of Curaçao. Het lijkt me heel leuk om op een eiland te wonen. Op een eiland is het altijd lekker weer en je kan lekker op het stand zijn de hele dag.

Welke grote beslissing heb je onlangs genomen?
De beslissing dat ik zelf bepaal wat ik doe en wie ik precies wil zijn. Ook dat ik beslis wie mijn vriendinnen zijn. Mensen die mij niet respecteren laat ik voortaan links liggen. Zelf ben ik vaker de dupe geweest van het feit dat ik over me heen liet lopen. Laatst kreeg ik de tip om hier iets aan te doen en dat doe ik nu ook.

Wat is je leukste en wat is je stomste vak op school?
Mijn leukste vak is gym. Je bent in beweging en zit niet de hele dag op je stoel. Stilzitten kan ik ook niet zo goed. Verder vind ik twee vakken stom. Het eerste is geschiedenis. Dit vak interesseert me echt niet zo veel, alhoewel ik er wel redelijk goed in ben. Het tweede vak is levensbeschouwing. Dit vak ligt me ook niet zo en ik vind het heel erg saai.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Meestal ben ik te vroeg en heel soms precies op tijd. Ik kom bijna altijd te vroeg, omdat ik het stom vind als mensen op mij moeten wachten. De enige keren dat ik precies op tijd ben is als ik op het laatste moment wat ben vergeten en terug moet.

Wie is je favoriete leraar?
Een favoriete leraar heb ik niet. Ik heb wel leraren die ik aardig vind en leraren die ik wat minder vind, maar ik heb er geen die ik echt het leukste vind.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is forensisch onderzoeker. Met dit beroep ben je echt in actie, omdat je dingen probeert op te lossen. Dit lijkt me heel erg leuk.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie