15 vragen aan Fleur Pors

16-11-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Fleur Pors uit Swolgen.
maskTop
15 vragen aan Fleur Pors
maskBottom

Naam: Fleur Pors
Leeftijd: 13 jaar
Woonplaats: Swolgen
School: Dendron College

Wat zou je graag nog willen leren in je leven?
Ik zou een reanimatieopleiding willen doen. Ik vind het namelijk erg belangrijk om mensen te kunnen helpen. Het gebeurt best vaak dat mensen een stuk gaan rennen en zomaar een hartaanval krijgen. Je moet dan weten wat je moet doen. Zo kun je levens redden, want de ambulance is meestal te laat.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Dat het eindelijk vrijdag is. Dan hoef ik nog maar een dagje naar school en kan ik daarna lekker van het weekend gaan genieten. Ik vind het altijd wel lekker om te relaxen na zo’n zware week.

In welke bestaande film zou je zelf willen spelen?
Ik zou graag in Belle en het Beest willen spelen. Belle ziet er zo mooi uit in haar gele jurk. Het lijkt me verder echt een leuke rol. Toevallig ben ik ook naar de musical geweest in Scheveningen.

Hoe zou jij de biografie van je leven noemen?
Dat het soms wel druk is met school maar dat ik meestal ook even tijd voor mezelf heb. Zo’n chillmomentjes heb ik echt nodig in mijn drukke leven.

Wat zou je nooit weggooien?
Het knuffeltje dat ik als aandenken bij de crematie van opa kreeg. Dat knuffeltje is heel waardevol voor mij.

Wat is je favoriete hobby?
Shoppen met mam en chillen met vriendinnen. Ik ga best vaak shoppen met mam. We zijn wel een beetje winkelverslaafd. Verder spreek ik wel bijna elk weekend met vriendinnen af. Dit vinden wel altijd erg gezellig. Ook vind ik het wel prettig om buiten te zijn en in het bos te gaan wandelen.

Heb je een bijbaantje?
Ja, ik pas graag op bij me in de buurt. Dat vind ik gezellig en ik ga graag met kinderen om. Meestal pas ik op bij kennissen en vrienden. Ik heb het er wel druk mee want ik heb meerdere adresjes. Maar dat vind ik niet erg want het is superleuk om te doen.

In welke situatie was jij het meest zenuwachtig?
Toen we dit jaar in de auto zaten voor mijn verjaardag. We waren onderweg naar de musical Soldaat van Oranje. Ik vond het zo spannend omdat ik daar zo graag een keer heen wilde. Ik was niet echt zenuwachtig ofzo, maar het was meer gezonde spanning. Het was een ontzettend mooie voorstelling. Het toneel draaide rond. Dat was wel echt heel apart. Als ik kon, zou ik echt wel nog een keer gaan.

Wat is je beste en wat is je slechtste eigenschap?
Mijn beste eigenschap is dat ik goed met kinderen kan omgaan. Dat vind ik ook erg leuk om te doen. Mijn slechtste eigenschap is dat ik niet zo goed kan luisteren en snel afgeleid raak. Dit is vooral irritant in de klas.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Vroeger gingen we heel vaak fietsen met de familie. Dan zat ik voorop bij mam in het stoeltje. Ik was altijd het liedje aan het zingen van Alle eendjes zwemmen in het water. Dat vond ik zo’n ontzettend leuk liedje. Nu worden daar nog steeds wel eens grapjes over gemaakt.

Welke reis zou je nog willen maken?
Een grote wereldreis. Het lijkt me leuk om alles in mijn leven gezien te hebben. Amerika en Afrika zou ik dan niet willen missen. De cultuur daar is zo anders en dat lijkt me heel interessant.

Wat is je droombaan?
Mijn droombaan is om actrice te worden. Elke keer als ik een film kijk, zou ik er zelf in willen spelen. Je maakt dan veel mee en leert veel nieuwe mensen kennen. Het lijkt me verder ook interessant om te weten hoe ze een film maken. Als mensen bijvoorbeeld van een flat afvallen, hoe maken ze dat dan zodat ze niet doodgaan? Het acteren lijkt me ook leuk. Ik zou best wel bij een toneelclub willen gaan.

Wie kent jou het beste?
Mijn moeder. Mam weet bijna alles van mij. Met haar kan ik praten als er iets dwars zit. Ik heb dus een hele goede band met haar. Als ik ruzie heb of het gaat niet goed op school, dan zeg ik dat altijd. Zij geeft me dan goed advies.

Wat doe je het liefst op een vrijdag- of zaterdagavond?
Met mijn vriendinnen chillen en oppassen. Ik vind het allebei leuk om te doen maar als er een feestje is, vind ik dat ook wel gezellig.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Ik ben meestal te vroeg. Het is nooit fijn als mensen te laat komen. Afspraak is afspraak. Ik vind het niet moeilijk om te vroeg te zijn. Het is wel stom als je het eerste uur school hebt op maandag. Mijn wekker gaat dan al om half zeven. Gelukkig kan ik wel goed uit bed komen.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie