15 vragen aan Daphne Meijers

5-10-2017 door: Redactie
Elke week interviewen wij een jonge inwoner uit onze gemeente met 15 korte vragen. Deze week Daphne Meijers uit Broekhuizen.
maskTop
15 vragen aan Daphne Meijers
maskBottom

Naam: Daphne Meijers
Leeftijd: 19 jaar
Woonplaats: Broekhuizen
School: Radboud Universiteit Nijmegen

Wat deed je als kind het liefst?
Met mijn opa naar piraten zoeken. Opa had een boot en woonde aan het water, waar allemaal verschillende eilandjes lagen. Hij verzamelde gouden steentjes en verspreidde die over de eilandjes. Dat waren dan dus de piratenschatten die ik moest zoeken. Dit deden we standaard op de woensdagmiddag. Ik vond het altijd ontzettend leuk en zie het als een groot deel van mijn jeugd.

Welke superkracht zou je willen hebben?
Teleporteren! Reistijd incalculeren is dan niet meer nodig. Je staat op, je eet iets en teleporteert meteen naar school. Dat zou echt superhandig zijn want dan kan je gewoon twee uur langer in bed blijven liggen.

Wat was je eerste gedachte toen je vanmorgen opstond?
Wat zal ik gaan eten? Ik denk meestal goed na over mijn ontbijt want ik wil graag variëren. Het is toch wel echt een life question voor mij. Alleen lukt het niet altijd. Het blijft meestal bij geroosterd brood. Voor havermout heb ik geen tijd omdat ik dan weer te lang in bed blijf liggen.

Wat is de coolste trend die je ooit gevolgd hebt en nu totaal belachelijk is?
Pokémon Go. Als het sociaal acceptabel zou zijn, zou ik het nog steeds doen. Ik vond dat toen zo leuk omdat vrienden door dit spel wel het huis uit kwamen. Door Pokémon Go gingen we meer naar buiten en kwamen we veel mensen onderweg tegen.

Wat zou je nooit weggooien?
Een knuffelspookje dat ik al heb sinds ik baby was. Het is inmiddels wel een bolletje met een kapotte lap eraan geworden. Toch hecht ik er zoveel waarde aan, dat ik het niet kan weg gooien. Maakt niet uit wat voor vod het is geworden. Het is een deel van mijn jeugd en mijn jeugd wil ik koesteren.

Als je in een ander land en in een andere cultuur geboren zou zijn, welke zou dat dan zijn?
In Spanje, want daar hebben ze siësta. Ik ben zelf vaak rond 13.00 uur klaar met school en dan ben ik moe. Ik doe dan vaker even een dutje, zodat ik daarna met volle energie kan gaan sporten, kan gaan leren en de avond kan doorkomen. Het zou dus perfect passen.

Als je elk willekeurige fictieve persoon zou kunnen zijn, wie zou je dan kiezen?
Mike Ross van Suits. Ik zou vooral zijn geheugen willlen hebben. Dit omdat ik rechten studeer. Hij hoeft iets maar een keer te lezen en weet het meteen voor altijd. Dat zou echt heel handig zijn voor mijn studie. Dan weet ik meteen waar alles staat in de wettenbundel en wat het inhoudt.

Hoe zou je de biografie van je leven noemen?
Not all that wander are lost but I sure am. Hier heb ik ook best een leuk verhaal bij: Tijdens mijn eerste week op de uni wilde ik even de bus pakken. We hadden dus de verkeerde bus gepakt en kwamen in een of ander stom afgelegen dorp uit. We moesten toen ook nog gaan rennen om de bus terug te halen. Dat was wel echt even een avontuur.

Ben je meestal te vroeg, precies op tijd of te laat?
Meestal precies op tijd. Alleen telt dan de middelbare school even niet mee want daar was ik altijd te laat of had me zo hard verslapen dat ik er überhaupt niet was. Nu moet ik wel op tijd komen om mijn trein te halen want anders mis ik de hele dag.

Wat is je favoriete hobby?
In bed liggen Netflixen met mijn dekentje en een grote kop thee. Als ik een serie goed vind, kan ik het echt vijf keer kijken. Series vreten wel echt mijn leven op. Als ik eraan begin, kan ik er ook niet spontaan mee stoppen. Zo heb ik Pretty Little Liars gekeken tijdens de examens. Dat was niet mijn slimste idee.

Zou je liever twee keer zo slim of twee keer zo mooi zijn?
Twee keer zo slim want ik ben natúúúrlijk al  supergeweldig en helemaal prachtig.

In welke situatie was je het meest zenuwachtig?
Bij mijn eerste tentamen. Je moest daarvoor een studentenpas en ID meenemen en ik had alles thuis liggen. Ik schoot dus meteen in de stress. Gelukkig had ik wel een foto van mijn ID op mijn mobiel. Het was voor deze keer oké en mocht dus uiteindelijk nog gewoon mijn tentamen maken.

Als je topsporter zou zijn, waar zou je dan heel goed in willen zijn?
Kickbocksen. Dat zou ik wel willen doen als ik in Nijmegen woon. Een voordeel van kickbocksen is dat het een verdedigingsport is. Ik ben schijtbang in het donker en op straat zou ik dan mezelf kunnen verdedigen. Dat is wel gerustellend. Plus je krijgt er een mooi lichaam van.

Ben je bijgelovig?
Een beetje. Niet dat ik geloof in zwarte katten en dat gebroken spiegels ongeluk brengen. Maar als ik bijvoorbeeld zeg: ik heb nog nooit wat gebroken, moet ik dat meteen afkloppen. Het is een gewoonte geworden en geeft me een gevoel van zekerheid.

Welk verhaal vertelt je familie altijd over jou?
Ik was vroeger echt gek op paarden en wilde niks liever dan paardrijden. Mijn oma had toevallig een porseleinen beeld van een paard in de woonkamer staan. Ik sprong dus op de rug van dat paard, wat mij natuurlijk niet kon houden en het brak kapot. Hij staat er nu nog steeds maar mist een voorbeen, de staart en een groot deel van zijn kont.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie