12,5 jaar rolstoeldansen bij Roll for Fun

12-7-2018 door: Redactie
Rolstoeldansvereniging Roll for Fun bestaat dit jaar 12,5 jaar. Dat werd afgelopen week gevierd met een feestavond voor de leden en genodigden. Instructrice Els Kusters: “Door het rolstoeldansen komen mensen in beweging en kunnen ze tegelijkertijd genieten.”
maskTop
12,5 jaar rolstoeldansen bij Roll for Fun
maskBottom

Roll for Fun ontstond 12,5 jaar geleden uit een initiatief van Stichting BES. Deze Noord-Limburgse stichting zet zich in om mensen met een functiebeperking deel te laten nemen aan sport- en bewegingsactiviteiten. Els Kusters is sinds de oprichting van Roll for Fun dansinstructrice. Ze vertelt: “Ik was zelf al langer betrokken bij het rolstoeldansen, inmiddels in totaal al 25 jaar. Toen ik stopte bij de dansschool, werd ik door Stichting BES benaderd om in Meerlo les te gaan geven. Ik begon met een paar proeflessen en daaruit ontstond Roll for Fun.”

In Meerlo bleven de dansers echter niet lang. “De tegelvoer daar was niet zo geschikt om op te dansen met de rolstoelen.” Al snel verhuisde Roll for Fun dan ook naar het gemeenschapshuis van Blitterswijck voor de repetities. Ook daar zit de vereniging inmiddels echter al niet meer. “De zaal in Blitterswijck wordt verbouwd, dus nu oefenen we in Zaal Wilhelmina in Swolgen, waar ook een fijne dansvloer ligt voor het rolstoeldansen.”

In de afgelopen 12,5 jaar heeft Roll for Fun verschillende hoogtepunten gehad. “In de jaren dat we veel jongere leden hadden hebben we bijvoorbeeld meer aan wedstrijden meegedaan en daar ook goede resultaten behaald”, vertelt Els. “Nu dansen we eigenlijk geen wedstrijden meer, behalve de showdancewedstrijden. Deze worden door BES en Roll for Fun iedere drie jaar in Meerlo georgaineerd. We doen momenteel heel veel promotiewerk in de vorm van demonstraties en workshops. Zo dansen we jaarlijks in verzorgingstehuizen en geven we workshops op middelbare scholen. Dat is ook heel leuk.”

Het jubileum heeft de groep onlangs gevierd tijdens de jaarlijkse slotavond op donderdag 5 juli. “Die stond dit jaar geheel in het teken van het 12,5-jarig bestaan. Het was een avond voor leden en genodigden. Zo waren er bijvoorbeeld mensen uit het bestuur van Stichting BES, familie en vrienden en natuurlijk de leden zelf. We begonnen met een buffet en hebben daarna heerlijk gedanst. We sloten af met een eindbuffet en rond 22.00 was de avond afgelopen. Voor de leden was er nog een aandenken aan het jubileum in de vorm van een sleutelhanger. Het was een heerlijke avond.”

Momenteel kent Roll for Fun veertien dansers die wekelijks samen repeteren. “Een leuke groep, die echt danst voor het plezier”, zegt Els. Voor de toekomst zou ze het echter mooi vinden als Roll for Fun nog wat zou groeien. “Het fijnste zou het zijn als er meer mensen kwamen kijken en zich bij ons aansloten.” Rolstoeldansen dient namelijk een bepaald doel: mensen in beweging krijgen. “Mensen komen tijdens het dansen vanzelf in beweging en gebruiken spieren die ze anders niet zouden gebruiken. En door het gebruik van muziek en de contacten met anderen, is het ook nog eens erg leuk en gaan de dansers ervan genieten. Dat spoort ze aan om meer te willen en te kunnen en dat maakt het rolstoeldansen zo geweldig.”

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie