11 vragen aan - prins Rick I

22-1-2015 door: Redactie
Hang de slingers op en vier ut laeve!
maskTop
11 vragen aan - prins Rick I
maskBottom

Wie ben je?
Ik ben Rick Peelen, ik ben 34 jaar. Ik ben getrouwd met José en samen hebben we twee dochters, Saar van 3 en Guus van 1. Guus is nog wat jong, maar Saar geniet voor twee. Ze vindt het helemaal geweldig dat haar papa Preens Rick dun Ierste is.

Waar werk je?
Ik werk nu bijna een jaar als montagemedewerker bij Van Lipzig BV aluminium- en kunststofsystemen in Venray. Ze zijn erg blij voor ons. Ik ben vanuit mijn opleiding metselaar en timmerman.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Ik heb ja gezegd, omdat ik het een hele eer vind om gekozen te worden tot prins van je dorp. Deze kans konden we niet laten lopen, zeker omdat we erg van carnaval vieren houden. Prins zijn zit inmiddels in de familie: mijn vader en schoonvader zijn ook prins geweest en mijn broer en schoonzus waren het boerenbruidspaar. De opa van José, Jo Ummenthun, is zelfs medeoprichter van de carnavalsvereniging De Turftreiërs. Verder zijn er binnen de families verschillende rollen vervuld op het gebied van carnaval. Het feest zit ons dus wel in ons bloed.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Ik had de benoeming totaal niet verwacht. Het was een complete verrassing, maar wel een ontzettend leuke, natuurlijk. Het heeft een hele tijd geduurd voordat ik echt besefte dat ik deze carnaval prins ben. José is natuurlijk mijn prinses en Gerrie Mulders en Lody Pouwels zijn mijn adjudanten. Gerrie is mijn zwager en met Lody voetbal ik al zes jaar samen. Samen met hen wordt dit zeker een topcarnaval.

Wat betekent carnaval voor jou?
Carnaval geeft ons een gevoel van veel lol en plezier. Het liefst vieren we dit in ons eigen dorp, want wij zijn niet vies van een feestje.

Wat wordt er volgens jou van een prins verwacht?
Ik als prins ga voorop in het feestgedruis. Natuurlijk heb je ook diverse taken, zoals het bezoeken van recepties, het doen van ziekenbezoeken, naar zittingsavonden en meer. Verder laat ik het gewoon gebeuren en we gaan er onbevangen in.

Wat wens je de carnavalsvierders in onze gemeente toe?
Veel lol en plezier en een onvergetelijke carnaval.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Het uitkomen was al top en de rest zal niet anders worden. We hebben een jubileumjaar, de carnavalsvereniging bestaat 5x11 jaar, dus het zal een extra bijzonder jaar worden, met een extra receptie en verder de nodige hoogtepunten.

Hoeveel uur verwacht je te slapen tijdens carnaval?
Ik ga ervan uit dat dit niet al te veel is. Ik heb de rest van de carnavalsweek vrij en we gaan er daarna nog een lang weekend uit met mijn familie.

Hoe heb je je aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Het geheim houden was een makkie… ik geloofde het zelf maar amper dat ik prins zou worden! De mensen om ons heen verwachtten dat al helemaal niet, dus ik kon gewoon met ze meepraten.

Welk advies zou je je opvolger in 2016 mee willen geven?
Gewoon genieten en knallen!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie