11 vragen aan prins Giel I Broekhuizenvorst

15-1-2015 door: Redactie
'Samen met de Vorster mensen een geweldig feestje bouwen'
maskTop
11 vragen aan prins Giel I Broekhuizenvorst
maskBottom

Wie ben je?
Ik ben Giel Geven en ben getrouwd met Ingrid. Samen hebben wij twee zonen, Sem van 14 jaar en Job van 12 jaar. Sem vindt het helemaal geweldig en zorgt er steeds weer voor dat ik voor elke activiteit word voorzien van alle prinselijke attributen. De reacties uit de buurt waren ook hartverwarmend en heel spontaan. Voor de meesten kwam het erg onverwacht.

Waar werk je?
Ik werk al 10 jaar bij recreatiepark Kasteel Ooyen. Hier ben ik verantwoordelijk voor alles wat er moet gebeuren. Dit varieert van het ontstoppen van de riolering, het groenonderhoud, tot het te woord staan van de gasten op het park. Kortom, ik ben overal inzetbaar. Ik heb opleidingen voor brood- en banketbakker en kok gevolgd. Ik heb vervolgens 22 jaar als kok gewerkt en ben 7 jaar eigenaar geweest van zaal De Kei in Geijsteren.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Toen de voorzitter mij belde of hij even langs mocht komen om wat te vragen, had ik een hele andere vraag in gedachten en hij overviel me eigenlijk. Ik ben er erg trots op dat ik gevraagd ben om dit jaar voorop te gaan in het feestgedruis. In het verleden ben ik jeugdprins geweest in Vredepeel.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Het komende carnavalsseizoen word ik bijgestaan door mijn vrouw, prinses Ingrid en mijn adjudanten Pieter van Logten en Harry Boom. Pieter ken ik al vele jaren en wij hebben al veel lief en leed met elkaar gedeeld. Hij is niet alleen een hele goede vriend, hij is ook mijn werkgever bij recreatiepark Kasteel Ooyen. Harry heb ik leren kennen via het jeugdcarnaval, waar we beiden in het bestuur hebben gezeten. Ook hier is inmiddels een mooie vriendschap uit ontstaan.

Wat betekent carnaval voor jou?
Carnaval betekent voor mij vooral alles even de boel de boel laten en samen met de leden van De Blauwpoët en de Vorster mensen een geweldig feestje gaan bouwen.

Wat wordt er volgens jou van een prins verwacht?
Voorop gaan in de strijd die carnaval heet.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Gezonde en plezierige carnavalsdagen.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Hoewel de meeste activiteiten nog moeten komen, kan ik inmiddels al terugkijken op enkele geweldige dagen, avonden en nachten. Het hoogtepunt tot nu toe was natuurlijk het prinsenbal, waar ik werd uitgeroepen tot de 59e prins van De Blauwpoët. Natuurlijk kijk ik uit naar de drie carnavalsdagen zelf, maar ik verheug me zeker ook op de receptie op 8 februari. Hier hoop ik vele bekenden de hand te mogen schudden.

Hoeveel uur verwacht je te slapen tijdens carnaval?
Ik verwacht dat de nachtrust tijdens de carnavalsdagen minimaal zal zijn.

Hoe heb je je aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Naarmate de datum van het prinsenbal naderde, werd het steeds lastiger om het voor me te houden. Je wilt je geheim graag delen met anderen. Zo was ik ook heel benieuwd hoe de reactie van onze kinderen zou zijn. Naast enkele mensen die echt dicht bij ons staan, was niemand op de hoogte van het feit dat ik de nieuwe prins zou worden. Ik heb genoten van alle spontane reacties en geniet hier nog steeds van.

Welk advies zou je je opvolger in 2016 mee willen geven?
Voel je vereerd als je wordt gevraagd om prins te worden. Geniet met volle teugen, ga voorop in de vele polonaises en ga ervoor in alle facetten.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie