11 vragen aan prins Bart IV Lottum

15-1-2015 door: Redactie
'Geheimhouding betekent dat de verrassing des te groter is’
maskTop
11 vragen aan prins Bart IV Lottum
maskBottom

Wie ben je?
Mijn naam is Bart Relouw. Ik ben 22 jaar oud en ik heb een vriendin, Margriet Nooijen (21). De reacties die ik krijg op de bekendmaking dat ik prins zou worden, zijn echt allemaal positief. Het is fantastisch dit!

Waar werk je?
Ik werk in de beveiliging bij Centerparcs Het Meerdal en Centerparcs Limburgse Peel in America. Hier werk ik al sinds 2012 en ik heb het er erg naar mijn zin. Op het werk heb ik het alleen bekendgemaakt aan een floormanager. Ook zijn reactie was super. Omdat ik al 2 jaar lid ben van de gekkemoandigsverieniging heb ik in deze periode altijd al vakantie, dus heel veel meer vrij dan andere jaren hoef ik niet te vragen.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Prins worden is voor mij een hele grote eer. In 2009 had ik al de eer om voorop te gaan als jeugdprins. Mijn vader is in 1989 voor gegaan als prins Jok I en hierna is hij heel lang voorzitter geweest van de gekkemoandigsverieniging. Dus dat carnaval vieren is er met de paplepel ingegoten.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Het voorstel en de benoeming kwamen totaal onverwacht. Op de vraag hoefde ik ook niet lang na te denken. Tijdens deze periode word ik bijgestaan door prinses Margriet, voorzitter Erwin Vos en ceremoniemeester Niek Wagemans en natuurlijk de gehele raad van elf en niet te vergeten mijn eigen ouders!

Wat betekent carnaval voor jou?
Carnaval is voor mij een tijd van ontspanning, van genieten, los gaan en gek doen. Het mooiste is dat je lekker los kunt gaan, zonder dat anderen er wat van zeggen. Carnaval is voor mij de leukste tijd van het jaar.

Wat wordt er volgens jou van een prins verwacht?
Voorbereiden op het prinsschap is lastig als je niet weet wat er precies komen gaat. Ik laat het gewoon op me afkomen. Maar als prins heb je wel een voorbeeldfunctie, dus je moet sowieso voorop gaan tijdens de carnavalsperiode. En mijn plan is vooral om te genieten.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Ik wens iedereen toe dat ze ervan genieten, want de carnavalstijd is maar kort dit jaar.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Natuurlijk is dat onze gekke moandig. Dat is de dag dat heel Lottum vrij heeft en richting het centrum komt om hier deze dag met zijn allen te vieren met een schitterende optocht. Maar natuurlijk kijk ik ook naar alle andere carnavalsactiviteiten uit.

Hoeveel uur verwacht je te slapen tijdens carnaval?
Dat is niet veel, denk ik. Sinds de tijd dat ik raadslid ben, kwam er van slapen tijdens carnaval ook al niet veel. Ik verwacht daarom dat dat nog wel minder zal worden nu ik prins ben geworden.

Hoe heb je je aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Geheimhouden van het feit dat ik prins zou worden, was erg lastig. Maar je moet er vooral zelf niet over beginnen tegen mensen. En onthouden: eerst geheimhouden betekent dat de verrassing tijdens het uitkomen des te groter is.

Welk advies zou je je opvolger in 2016 mee willen geven?
Als de vraag komt of je prins wilt worden, zeg dan vooral ja! Deze kans krijg je maar een keer en je wordt maar een keer prins.

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie