'Ik wil van iedere dag genieten'

8-2-2018 door: Redactie
Elf vragen aan prins Koen II
maskTop
'Ik wil van iedere dag genieten'
maskBottom

Wie ben je?
Mijn naam is Koen Versleijen (27) geboren en getogen in Horst. Ik ga als preens Koen II voorop in de Horster carnaval. Dit doe ik samen met mijn prinses Anne Jenniskens (25 jaar) en mijn adjudanten Joop Driessen met zijn vriendin Moniek Verstegen en Willem van den Munckhof met zijn vriendin Anouk Kleuskens en hun dochtertje Fem. Mensen in het dorp kunnen me kennen als ‘zanger’ van Frank en de Sterren. Dit jaar hebben we de liedjesavond gewonnen met het liedje Binnesteboête. Daarnaast ben ik een van de spelers van het stuk ‘De Schitspoel’ dat jaarlijks op de zittingsavond wordt uitgevoerd. Sinds augustus wonen Anne en ik samen in Horst. Anne woonde eerst in Kronenberg. Ze is dus nog geen half jaar een Dreumelinneke en nu al prinses, mooi toch!

Waar werk je?
Ik werk sinds juni 2017 bij ‘Gooiendaag Zorg voor ouderen’. Ik werk op de woongroep waar negen ouderen wonen die niet meer zelfstandig kunnen wonen. Hier begeleid ik ze door de dag. Mijn leidinggevenden zaten tijdens het uitkomen op de eerste rij. Ik kon ze, toen ik nog niet uit was, horen roepen. Ze reageerden allemaal ontzettend leuk op mijn uitverkiezing. Ze vinden het echt fantastisch. En dat vind ik dan weer fantastisch.

Daarnaast draai ik in het weekend af en toe plaatjes voor STAR Licht en Geluid in Kronenberg.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Ik durf van mezelf te zeggen dat ik een op en top carnavalist ben. Misschien dat dat bij D’n Dreumel is opgevallen. Toen ze belden was ik vooral heel erg verbaasd. De voorzitter heeft me ervan moeten overtuigen dat het echt is. De laatste jaren heb ik vaak te horen gekregen ‘jij wordt het nog wel een keer’. Zelf had ik dit niet direct verwacht en al zeker nu niet. De prinsen in Horst zijn doorgaans wat ouder dan dat ik ben. Voor mezelf was de keuze meteen gemaakt. Anne twijfelde in het begin nog wat. Toch hoefde ze niet heel lang na te denken en waren we er snel uit.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Het is een geweldig gevoel. Ik kon het pas geloven toen de vorst zaterdag ‘prins Koen II’ uitsprak. Vroeger was het mijn droom om prins te worden en nu is het echt zover. Naast mij staat natuurlijk mijn prinses Anne. Joop en Willem zijn mijn adjudanten. Joop en ik zaten vanaf groep 1 bij elkaar in de klas en zijn altijd vrienden geweest. Willem ken ik wel al langer, maar we hebben elkaar de laatste 5 á 6 jaar gevonden in het schrijven en zingen van carnavalsliedjes. Samen met hun megjes weet ik zeker dat het een knallend geheel zal zijn.

Wat betekent carnaval voor je?
Voor mij is het carnavalsgevoel de beleving van carnaval. Het genieten van leuke carnavalsliedjes, het kijken naar de optocht, waar ieder op zijn manier het publiek vermaakt, de saamhorigheid om met z’n allen een feest te maken en al het andere wat je kunt beleven. En zoals het woord het eigenlijk al zegt, het is een gevoel. Uitleggen gaat niet echt. Je voelt het of niet.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Er wordt van ons verwacht dat we op veel feestjes en gelegenheid te vinden zijn. Wat ik ook erg mooi vindt zijn de activiteiten die de buitenwereld niet direct zien. Het bezoeken van iemand die een bijzondere verjaardag heeft of iemand die niet in de gelegenheid is naar activiteiten te komen.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Geniet er vooral van. Het is een kort seizoen en alles gaat razendsnel. Geniet dus, dat gaan wij ook zeker doen.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Er zijn al zoveel hoogtepunten geweest. Daags na het uitkomen zijn we op het werk langs geweest. De reacties waren onbeschrijflijk mooi. Daarnaast was het uitkomen zelf fantastisch, maar ook de ontmoeting met de adjudanten enkele dagen voor het uitkomen. Ik wil niet verder kijken dan iedere losse dag. Mensen hebben het al over carnaval zelf, maar er zijn nog zoveel mooie dagen voor carnaval en ik wil van iedere dag genieten.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Slapen en slapen. Als ik tijd over heb nog even slapen en ’s avonds op tijd naar bed om te slapen. Nee, ik heb geen idee. Donderdag en vrijdag hebben Anne en ik nog vrij en we zien wel wat er gebeurd. Ik wil er eigenlijk ook nog niet over nadenken.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Dat was heel makkelijk. Niemand had het verwacht en dus vroeg niemand er naar. Al die tijd heb ik ook flink kunnen genieten van de discussies wie het zou worden. Zelf natuurlijk druk mee discussiëren maar zelf dacht ik steeds ‘jullie moesten eens weten’.

Welk advies zou je jouw opvolger in 2019 mee willen geven?
Moeilijke vraag omdat we pas net onderweg zijn. Als ik dan toch een advies moet geven... Zeg ‘nee’ tegen D’n Dreumel en zeg erbij dat ze ons nog een jaar langer het prinselijk gezelschap laten zijn. Alvast bedankt, haha!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie