'Vier 't samen en maak het eigen'

1-2-2018 door: Redactie
Elf vragen aan prins Corné
maskTop
'Vier 't samen en maak het eigen'
maskBottom

Wie ben je?
Mijn naam is Corné Manders, 36 jaar en geboren en getogen in Kronenberg. Ik ben gelukkig getrouwd met Kristel en trotse vader van onze dochter Fenna die nu ruim 2,5 jaar is.Fenna ademt net als papa en mama carnaval en zingt en dans alle liedjes mee. Net als mama mag zij dit jaar ook de prinses zijn, waar ze erg trots op is. Wij wonen aan een klein maar erg gezellig pleintje (De Es) met vijf huizen. Onlangs verraste de buurt ons met een prachtig versierd plein en huis. Ondanks dat het niet allemaal carnavalsvierders zijn, is het toch geweldig om te zien hoe het dan toch bij iedereen leeft.

Waar werk je?
Na mijn studie mts-4 Elektronica in Helmond ben ik al vrij snel terecht gekomen bij mijn huidige werkgever Attractiepark Toverland, waar ik nu al veertien jaar met veel plezier werk. Werken in een magische wereld waar iedereen plezier heeft, geeft een geweldig gevoel. Twaalf jaar heb ik gewerkt als monteur bij de elektrotechnische dienst. Momenteel ben ik projectcoördinator binnen Toverland, en begeleid ik interne projecten. Een superleuke job, waar geen enkele dag saai is. Daarnaast kennen mensen mij misschien als dj bij Star licht en geluid, waar ik graag een feestje bouw op bruiloften, kermissen en natuurlijk met carnaval.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Ik heb er geen seconde over na hoeven denken en mijn vrouw was zeker net zo enthousiast.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Carnaval leeft enorm bij ons in Kronenberg en Evertsoord en dat wordt er van kleins af aan met de paplepel ingegeven. Zeker in zo’n kleine gemeenschap is het superspeciaal en een grote eer voor ons om dit jaar voorop te mogen gaan!

Wat betekent carnaval voor je?
Waar ik met carnaval van geniet, is dat carnaval een feest is van ons allen. Is het nu de kindermiddag, jeugdcarnaval, boerenbruiloft, zittingsavond, of ouderenmiddag, we vieren allemaal carnaval, ieder op zijn eigen manier of tempo, maar vooral samen. Carnaval brengt iedereen samen, waarbij de zieken zeker niet vergeten worden. In onze kleine kerkdorpjes levert dit elke keer weer prachtige momenten op.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Als prins zal ik zorgen dat de sfeer altijd goed is. Met mijn adjudanten Giel en Rob zul je ons regelmatig op het podium of op d’n tap zien staan. Elke polonaise zijn we erbij.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Vier dit prachtig feest samen. Zing, dans en geniet.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Natuurlijk ons uitkomen was een momentje van kippenvel, gevolgd door het huisfeest. De top-verrassing van de uitkomst van preens Koen II (collega-dj) en prinses Anne (zus van mijn adjudant Giel) bij d’n Dreumel. En de ouderenzittingsmiddag in Kronenberg was erg speciaal.

Wat staat er daags na Aswoensdag op het programma?
Met de carnaval geven we ons 111 procent, dus na Aswoensdag ruimen we tijd in om bij te komen. Met zijn allen hebben we na woensdag nog enkele dagen vrij. Die we gaan gebruiken om na te genieten van deze ongelofelijk mooie maar heftig achtbaan.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden?
Het viel niet mee om het geheim te houden. Onze namen werden al veel genoemd in het dorp. We hebben vooral genoten van het spel om mensen om de tuin te leiden, en dat ging ons dan ook allemaal erg goed af.

Welk advies zou je jouw opvolger in 2019 mee willen geven?
Vier ‘t samen en maak het eigen. Maar geniet vooral van elkaar en elk moment!

Tip of mail de redactie Druk dit artikel af
Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie