'Carnaval is een keiruig feest'

1-2-2018 door: Redactie
Elf vragen aan prins Henk VI
maskTop
'Carnaval is een keiruig feest'
maskBottom

Wie ben je?
Mijn naam is Henk Willems, opgegroeid en woonachtig in America. Ik woon samen met mijn vriendin Nikki Ummenthun op de Griendtsveenseweg in America.

Waar werk je?
Ik ben ondernemer, wij maken bedrijveninstallaties voor mestverwerking. Dit doe ik al bijna tien jaar, nadat ik mijn ingenieursdiploma voor mechatronica gehaald heb. Een van de mensen die mij ons werkt, zit zelf al jaren in de raad van elf. Dit zorgt nu voor een extra toffe sfeer op het werk.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
In mijn familie kennen we geen aparte carnavalstraditie, bij mijn vriendin zijn ze wel actiever in het vieren van carnaval. Ik noem mezelf geen echte carnavalsgek, maar toen ik gevraagd werd heb ik ongeveer 15 seconden nagedacht en ja gezegd.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Ongeveer vier tot vijf weken van tevoren werd ik gevraagd, mijn voorkeur voor adjudanten heb ik opgegeven en de vereniging heeft ze gevraagd. Bij de eerste ‘vergadering’ die we hadden was het wel leuk, omdat iedereen toen pas zeker wist wie zijn collega’s waren. Elk jaar zit ik het RHEM-Team waar we het slotconcert van Rowwen Hèze mee organiseren, mijn adjes zitten ook in dit team.

Wat betekent carnaval voor je?
Carnaval is gewoon een keiruig feest. In de weken daarvoor al. Playbackshow, zittingsavonden en de receptie, het zijn allemaal activiteiten waar het hele dorp voor uitloopt en je iedereen treft.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
Ik denk niet dat iemand zich op deze functie kan voorbereiden. Behalve het niet al te veel werk plannen na de feestjes die er zijn, kun je niet al te veel voorbereiden. Het belangrijkste is dat je gewoon ‘echt aanwezig’ bent en er gewoon één groot feest van maakt. Tijdens de officiële aangelegenheden kreeg ik als tip mee om zeker de scepter niet kwijt te raken, dit kon je wel eens ‘duur’ te komen staan.

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Geweldig vieren, goede feestpartijen, hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn, geen ongelukken, geen ruzies. Gewoon unne schonne carnaval!

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Er zijn geen speciale activiteiten waar ik meer naar uitkijk dan andere.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Het zal me benieuwen hoe ons team zich Aswoensdag voelt, ik denk dat ‘revalidatiesoep’ eten wellicht een goed idee is voor die dag. Donderdag is een dag waarop ik niet teveel ga plannen, en vrijdag mag ik weer vol aan de bak met een zakelijke presentatie.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Mijn eigen familie had absoluut geen vermoeden en gelukkig zijn ze ook geen vragen gaan stellen. Tijdens het weekend dat we uitkwamen, waren wij met de schoonfamilie een weekendje weg dus dat was het ideale excuus voor ons naar de vrienden. ’s Morgens hebben we het al wel verteld tegen mijn schoonfamilie, die had geen vermoeden. We hebben er super om kunnen lachen.

Welk advies zou je jouw opvolger in 2019 mee willen geven?
Ben niet terughoudend, zeg ja als je gevraagd wordt en maak er een geweldig feest van!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie