'Carnaval zit in mijn bloed'

18-1-2018 door: Redactie
11 vragen aan prins Johan I
maskTop
'Carnaval zit in mijn bloed'
maskBottom

Wie ben je?
Mijn naam is Johan Geerarts. Ik ben getrouwd met Sandra en samen hebben we drie kinderen. Jon van 16, Luke van 13 en Isa van 12 jaar. Carnaval leeft wel bij ons in het gezin. De kinderen zijn allemaal gek van carnaval, Luke zit nu in de jeugdraad, Jon heeft in de jeugdraad gezeten en Isa danst bij de dansgarde van Hegelsom. De kinderen hebben altijd gezegd: als ze je komen vragen voor prins dan moet je zeker ja zeggen!

Waar werk je?
Sinds 2001 ik ben werkzaam bij Peters Bouw en Onderhoud in Horst (voorheen Jan Peters BV). We maken woningen, utiliteits- en industriebouw en gespecialiseerd betonwerk zoals eb- en vloedvloeren. Ik ben voorman van betonwerken. Samen met mijn collega van de planning hebben we alvast een paar dagen verlof gepland, dus voor de rest van de carnaval komt het wel goed.

Waarom heb je ja gezegd op de vraag om prins te worden?
Vroeger ben ik jeugdprins geweest en heb ik jaren in de raad van elf gezeten. Ik ben adjudant geweest en nu help ik achter de schermen. Dus carnaval vieren zit wel in mijn bloed. We hebben het er weleens over gehad dat ze misschien wel eens een keer zouden aankomen, maar toen ze ook daadwerkelijk belden, was het toch wel even schrikken. Sandra en ik keken elkaar toen aan en zeiden: ‘we gaan er voor!’.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?
Dit is een speciaal jaar, want de Tuutekop bestaat 5x11 jaar. Daarom voel ik me vereerd dat ze mij hebben gevraagd om nu de jubileumprins te worden. Mijn prinses Sandra en adjudanten William Verdellen en Robert Mossou zijn mijn steun en toeverlaat. Met hen is het feestje compleet.

Wat betekent carnaval voor je?
Carnaval vieren zit in je genen. Lekker gezellig met allemaal leuke mensen om je heen er een feestje van maken. Met carnaval wordt er ook niet raar gekeken als iemand een keertje anders doet. Alles gaat dan ook gemoedelijker. Zo hoort het eigenlijk altijd te zijn, respecteer mensen zoals ze zijn!

Wat zijn jouw taken deze carnaval?
We proberen overal bij te zijn en zoveel mogelijk mee te maken, want je bent maar één keer prins. Mijn voorbereidingen zijn al een tijdje bezig, zoals de foto’s knippen en het regelen van het uitkomen, want dat is 6 januari (morgen, als ik dit schrijf!).

Wat wens je de carnavalsvierders in jouw gemeente toe?
Ik wens iedereen ‘enne geweldige carnaval’ toe met veel lol en plezier en in goede gezondheid.
Op 21 januari hoop ik ook iedereen te mogen begroeten op mijn receptie in de Tuutetempel.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?
Ik kijk nu het meeste uit naar het uitkomen, want het begint nu toch echt wel spannend te worden! Het is nu 5 januari 0.45 uur en vanaf morgenavond gaan we het beleven. Ik heb er zin in!

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?
Laten we maar eerst carnaval vieren en dan heel hard werken, want mijn vrije dagen zijn dan een heel eind op. Ik hoop dan terug te kunnen kijken op een geslaagde carnaval.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?
Ik heb het maar aan een paar personen moeten vertellen in verband met het vrij vragen op mijn werk en het regelen van een aantal praktische zaken. Ik had mijn praatje wel klaar, meestal werkte het wel. Af en toe maakten ze het me wel eens moeilijk.

Welk advies zou je jouw opvolger in 2019 mee willen geven?
Voor de nieuwe prins in 2019 zou ik hetzelfde zeggen: ga ervoor en geniet van alle dingen die je meemaakt, beleef het want je bent maar één keer prins! Ik wens iedereen enne fantastische carnaval toe. Allaaf!

Disclaimer | Copyright© 2018 Kempen Media b.v. | Ontwerp & realisatie Kempen Communicatie
Kempen Media b.v. is partner van Kempen Communicatie b.v.
Kempen Communicatie: Strategie, Creatie, Realisatie